Yandex Metrica

Ersin Tatar BM Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu

Ersin Tatar BM Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York'ta BM Genel Merkezi'nde GKRY lideri Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Genel

23.01.2024, 18:02

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile üçlü görüşmede bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Egemen eşitliğimiz ve uluslararası eşit statümüz kabul görürse resmi görüşmelere başlarız." dedi. Ayrıca yapılan görüşmelerden de 60 yıldır bir sonuç alamadıklarını belirten Tatar, "Biz egemen eşitliğe dayalı yan yana yaşayan iki ayrı devletin işbirliğiyle bir anlaşmanın olabilmesi için yine bunu hem karşı tarafa hem Genel Sekretere bugün anlattık." ifadelerinde bulundu.

Görüşmelerin tekrar başlaması konusunda ise açıklamalarına şu sözlerle devam eden Tatar, "Genel Sekreterin de ifadesi 'Ortak zemin olmadığına göre şu anda böyle bir aciliyet yok. Benim elimdeki yetkiyi götürüp Güvenlik Konseyi'ne iade etmemin şu anda doğru olmadığını düşünüyorum' demiştir. Dolayısıyla özel temsilcisi Jane Lute'un görevinden ayrılmasıyla, şu an da yeni bir özel temsilci tayin etmesiyle, bu gelecek olan kişinin tekrar ortak zemin var mı yok mu arayışları çalışmalarını sürdürmesi ve ona göre tekrar durumu değerlendireceği noktasında Genel Sekreter bu şekilde bir pozisyon ortaya koymuştur." dedi.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

"YAPMAMIZ GEREKEN KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLARINI KORUMAK"

Gerçekleşen üçlü görüşme sonrasında AA muhabirinin, sorularını yanıtlayan Tatar, "İyi bir öğle yemeği oldu. Çeşitli konuları konuştuk ilerleme görmeyi umut ediyoruz ama tabii bu sadece öğle yemeğiydi. Genel Sekreter birkaç gün içinde görüşmeye ilişkin bir açıklama yapacak. Her şeyi konuşmaya çalıştık. Genel Sekreter'in yeni yollar bulabileceğine inanıyoruz. Bizim hakkımız, egemen eşitlik ve tanınmak ve bu şekilde önümüze bakabiliriz. Şu an yapmamız gereken Kıbrıs Türk halkının haklarını korumak ve ileriye dönük yolları görüşmek için her fırsatı kullanacağız." açıklamasını yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading