Yandex Metrica

Eren Bülbül'ün annesi: Oğlum tüm Türkiye'nin evladı oldu

Eren Bülbül'ün annesi: Oğlum tüm Türkiye'nin evladı oldu

Trabzon'un Maçka ilçesinde dört yıl önce, eli kanlı terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül şehadetlerinin yıl dönümünde anılıyor.

Genel

23.01.2024, 17:47

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de kırsalda eli kanlı terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, şehadetlerinin 4. yılında anılıyor. Teröristlerin saldırısı esnasında Eren'i korumak amacıyla üzerine kapanıp, kendisini siper eden 41 yaşındaki başçavuş Ferhat Gedik ve Eren şehit oldu. Gedik, evli ve iki çocuk babasıydı.

Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, şehit oğlunun ardından yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Eren'in kabri başında gelen giden konuşuyor. Ben yavrumun şehit edildiğine inanamıyorum. Yavrumu kıskanıyorum. Bu çocuk benim, ben bu çocuğu ne zorluklarla büyüttüm, ne şekilde baktım, ne kıtlıklarda büyütmüşüm, benim yavrumu bu millet niye konuşuyor? Sonra tabi insan her şeyi içine sığdırıyor, her şeyi üstlenmek zorunda oluyor. Benim Eren'imdi, tüm Türkiye'nin Eren'i oldu. Benim yavrumu ve bizleri unutmayan herkesten Allah razı olsun. Yavrum, tüm Türkiye'nin evladı oldu. 4 yıl değil, 1400 yıl geçse de yavrumun, Eren'imin acısı bitmez""

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

KAHRAMAN ASTSUBAY FERHAT GEDİK'İN ANNESİ OĞLUNUN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Trabzon'un Maçka ilçesinde kırsal alanda 11 Ağustos 2017 tarihinde eli kanlı terör örgütü PKK'lı teröristlerle sıcak temas esnasında Eren Bülbül'ü korumak için kendisini siper eden ve şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in kabri annesi Hatice Gedik, şehit oğlunun kabrini ziyaret etti.

Anne Hatice Gedik, şehit oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. AA'ya konuşan anne Gedik, acılarının halâ tazeliğini koruduğunu söyledi.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

İSİMLERİ TÜRKİYE'NİN DÖRT YANINDA YAŞATILIYOR

Şehadetinden kısa bir süre önce sosyal medya hesabından "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımı yapan Eren, çok sayıda kişinin gönlünde yer edindi.

Eren'in adı, birçok aile tarafından çocuklarına verilirken, Trabzon'un yanı sıra çeşitli illerde hizmete açılan gençlik merkezi, okul ve parklar sayesinde unutulmuyor.

İçişleri Bakanlığınca bu yılbaşından itibaren gerçekleştirilen operasyonlara, Eren Bülbül'ün hatırasına ithafen "Eren Operasyonları" adı verildi.

Saldırı sırasında Eren'e siper olmaya çalışırken şehit düşen başçavuş Gedik'in ismi Maçka'da tünele verildi, Gümüşhane'de ise anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading