Yandex Metrica

En fazla Müslüman hangi ülkede var? Dünyada toplam İslam nüfusu kaç?

En fazla Müslüman hangi ülkede var? Dünyada toplam İslam nüfusu kaç?

İslam, Hristiyanlıktan sonra dünyanın en çok inanılan ikinci dini konumundadır. İslam dini Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya'da yaygın bir dindir. Vatandaşlar internette en fazla Müslüman olan ülke hangisi araması yapıyor. Peki en fazla Müslüman hangi ülkede var? Dünyada toplam İslam nüfusu kaç?

Genel

07.04.2024, 00:47

İslam dini Hristiyanlık dininden sonra dünyada en çok inanılan ikinci dindir. İslam dini Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya'da yaygın olarak inanılır.İnternette en fazla Müslüman hangi ülkede var diye araştırılıyor.  Peki en fazla Müslüman hangi ülkede var? Dünyada toplam İslam nüfusu kaç?

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

EN FAZLA MÜSLÜMAN HANGİ ÜLKEDE VAR?

İslam, Kuzey Afrika'da, Orta Doğu'da ve Asya'da inanılan yaygın bir dindir. Büyük Müslüman toplulukları Çin, Balkanlar ve Rusya'da yer almaktadır. Dünyanın diğer bölgelerinde de büyük Müslüman azınlık nüfusu vardır.  Batı Avrupa'da %5'lik bir nüfus ile İslam, Hıristiyanlıktan sonra ikinci dindir. Yaklaşık 50 ülkede Müslüman çoğunluk yer almaktadır. Dünyadaki Müslüman nüfusun yaklaşık %62'lik bir bölümü Asya'da yaşamaktadır. 

Endonezya en kalabalık Müslüman ülkesidir. Endonezya'da Müslüman nüfus 216 milyon ile yüzde 90 civarlarındadır.


DÜNYADA TOPLAM İSLAM NÜFUSU KAÇ?

Bir demografik araştırmaya göre İslam nüfusu, dünya nüfusunun %23'ünü oluşturmaktadır. 2009 senesinde Ekim ayında Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı bir demografik çalışmada, dünyada yaklaşık 1,57 milyar Müslüman insan yaşamaktadır.

Araştırmalara göre Müslümanların çoğunluğu Sunni, Müslümanların %10,13 arasında da Şii nüfusu bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading