Yandex Metrica
SON DAKİKA
En büyük destekçileri anneleri... İşte Mardin'in futbolcu kızları

En büyük destekçileri anneleri... İşte Mardin'in futbolcu kızları

Mardinli kızlar halı sahada ter döküyor. Kızıltepe ilçesinde açılan futbol kursuna katılan kız çocukları, haftada iki gün futbol eğitimi alıyor. Tek bir talepleri var, en büyük destekçileri annelerinin sahayı rahatça izleyebilecekleri bir tribün.

Genel

02.02.2024, 16:08

Mardinli kızlar futbolcu olabilmek için halı sahada ter döküyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilatının katkılarıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 7 halı saha kuruldu. O halı sahalarda, Kızıltepe Belediyesi öncülüğünde futbol kursları düzenleniyor. Kurslara katılan 7-14 yaş arası 100'e yakın kız çocuğu katılıyor. Öğrenciler haftada iki gün futbol eğitimi alıyor.

Kimisi kucağında kardeşi ile gelen kız çocukları, büyük bir heyecanla sahada top koşturuyor. Futbolda hedef belirleyen kız çocuklarının en büyük destekçileri de anneleri.
Saha dışındaki kaldırıma oturarak kızlarını seyreden, kızlarının fotoğrafını çeken annelerin talebi, sahayı daha rahat görebilecekleri tribüne kavuşmak.

mardin futbolcu kizlar

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

''BURADA YETİŞEN KIZLARIMIZ ULUSLARASI BAŞARI KAZANACAK''

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam yeni müjdeyi verdi; yakın zamanda 15 sahayı daha hizmete sunacaklarını ifade etti. Kızların büyük bir hevesle sahada top koşturduklarını anlatan Çam, ''Şu atmosfer ne kadar doğru bir iş yapıldığının en önemli göstergesi. Bu tesisleri artırarak çocuklara fırsat eşitliğini en iyi noktada sunmak istiyoruz. Burada yetişecek çocukların hem ülkede hem de uluslararası alanda başarı sağlayacaklarından şüphe duymuyoruz.'' dedi.

kiziltepe kaymakami

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

EN GENÇ NÜFUSA SAHİP İLÇELERDEN

Kızıltepe ülkenin en genç nüfusuna sahip ilçelerinden biri. Gençleri ve çocukları spora teşvik etmekteki amaç da, bu genç nüfusu iyi değerlendirebilmek. Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam bunun bir başlangıç olduğunu, desteğin süreceğinin altını çiziyor: ''Bu noktada tecrübeli antrenörlerimiz, hocalarımız var. Çizilecek istikamet dahilinde özellikle kızlarımızın da hem futbol hem diğer branşlar anlamında kulüpleşmesi, sporcu olabilmeleri anlamında gerekeni yapacağız. Buradan bu bayrağı en üst noktada dalgalandıracak nice milli sporcularımız çıkacak. Bu gençlik inşallah ülkeyi daha da ileriye götürecek."

mardin futbol

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

KIZLARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ANNELERİ

Mardinli anneler de çocukların en büyük destekçisi. O annelerden biri futbol oynayan iki kızını saha kenarında seyreden Emine Sülünbaz:

"İki kızım, kardeşlerimin çocukları ve bütün mahallenin kızları burada oynuyor. Bunu sağlayanlardan Allah razı olsun. İnşallah devamı da gelir. Burada onları izliyoruz ve seviniyoruz. Kızlarımızın sonuna kadar arkasındayız." diyen Sülünbaz, yetkililerden çocuklarını daha rahat izleyecekleri tribün yapılmasını istediklerini belirtti.

kiziltepe kizlar hali saha

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

''FUTBOLCU OLMAK İSTİYORUM''

Futbol eğitimi alan çocuklardan Hasine Çam da okulundan sonra halı sahaya gitmenin kendilerini motive ettiğini söylüyor. Hasine'nin en büyük hayali ise Fenerbahçe'de oynamak:  "Kızlara ve kendime güveniyorum. Futbolcu olmak ve Fenerbahçe'de oynamak istiyorum." diye konuştu.

kiziltepe kizlar hali sahada

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading