Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emine Erdoğan'dan 'kadına yönelik şiddet' ile ilgili önemli açıklamalar!

Emine Erdoğan'dan 'kadına yönelik şiddet' ile ilgili önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli açılışında konuştu. Erdoğan, "Kadınlara kalkan elleri, asla affetmeyeceğiz. Bu mücadeleyi, tek bir cepheden veremeyiz. Şiddeti, toplumumuzun damarlarından temizlemek için, yalnızca bir alana yoğunlaşmak, kalıcı bir çözüm getirmez. Şiddetin kökünü kurutmak, hepimizin el birliğiyle yürüteceği çalışmalara bağlıdır" dedi.

Genel

23.01.2024, 18:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli açılışında konuştu. Açılışa ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Murat Bulut katıldı.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

BAŞAK CENGİZ'İ ANLATTI

Emine Erdoğan, İstanbul’da samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz’e rahmet diledi.

“Cumhurbaşkanımızla beraber, aileyi evlerinde ziyaret ettik. Bu yaşanan, öyle büyük bir acı ki; hiçbir kelime, hislerimi tarif etmeye yetmiyor. Ondan geriye, maalesef, kalplerindeki ateşin hiç sönmeyeceği, bir aile kaldı. Gidilemeyecek bir düğün, hasreti dinmeyecek bir nişanlı ve arkadaşlar kaldı. Geleceğe dair planların, kurulan hayallerin, ilelebet yarım kalacağını bilmek, inanın içimizi çok acıtıyor. Çok sevdiği kedisi ve sokakta beslediği birçok can da bu büyük hasretten payını alıyor. İşte, kalbi böyle iyilik ve sevgiyle dolu bir genç kızımız, hayattan kopartıldı. Bizi en çok dehşete düşüren, vicdanlarımızda hazmedemediğimiz şeylerden biri de katilin, kadınları savunmasız bulduğu için, onu seçmiş olmasıydı. Başak kızımız, hepimizin evladı, hepimizin kardeşidir. Onu ve yitirdiğimiz diğer canları unutmayacağız ve kadınlara kalkan elleri asla affetmeyeceğiz” 

 

Erdoğan, kadına yönelik şiddetin tüm toplumların ortak sorunu olduğunu belirterek, verilen mücadelenin, yapılan her iyiliğin tüm dünya kadınlarının hayrına olduğunun altını çizdi. Dünya Sağlık Örgütü raporundan örnek veren Erdoğan, dünyada her 3 kadından birinin hayatının bir döneminde şiddet gördüğünü ifade ederek dünyanın dört bir yanını saran şiddet yangınına dikkat çekti.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

'ÇOCUKLARIN BU VAHŞETİN İÇERİSİNDE YER ALDIĞINI GÖRMEMELİYİZ'

Emine Erdoğan, kültürler arası etkileşimin hızla arttığını belirterek, gençlerin de bu küresel havuzdan beslendiklerini söyledi. Sinema, müzik gibi insanların zihnine tesir eden araçların şiddet unsuru taşıdığını da ifade eden Erdoğan, şiddetin kutlanan, alkışlanan bir figür haline geldiğini söyledi. Kadına yönelik şiddetin sosyal medyadaki hali pür melalini de değerlendiren Erdoğan, mutlaka ele alınması gereken bir konu olduğunun altını çizerken zihin ve kalpleri filtrelemek gerektiğini ve bunun da kendi kültür ve medeniyet dünyamızdan geldiğine işaret etti. Ailenin toplum içerisinde korunması gereken en önemli kurum olduğunu süyleyen Erdoğan sözlerini bitirirken şunları ifade etti:

''Her şiddet vakasından sonra, ‘bu son olsun’ diyoruz. Ancak bu sonu, birbirimize kenetlendiğimiz ölçüde getirebiliriz. Kadınların televizyon haberlerinde, çaresizce maruz kaldığı şiddet sahnelerine, daha fazla şahit olmamalı, çocukların bu vahşetin içinde yer aldığını, görmemeliyiz. Uzmanlar, şiddeti görerek büyüyen çocuklara, yine şiddetin miras kaldığını söylüyor”

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading