Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emekli maaşlarına rekor zam geliyor! Uzman isim kuruşu kuruşuna açıkladı: Zam sonrası emekli maaşları kaç lira olacak?

Emekli maaşlarına rekor zam geliyor! Uzman isim kuruşu kuruşuna açıkladı: Zam sonrası emekli maaşları kaç lira olacak?

TÜİK Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli maaş yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ara zamda emekli maaşına ne kadar zam geleceği netleşti.

Genel

23.01.2024, 21:00

Milyonlarca emeklinin merak ettiği emekli maaşına ilişkin müjdeler art arda gelmeye başladı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile beraber emekli maaşı netleşmeye başladı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. GK başuzmanı İsa Karakaş’tan da emeklinin yüzünü güldürecek Haber geldi. Emekli maaşlarına rekor zam geliyor. Süper zam sonrası emekli maaşlarının geleceği rakam belli oldu.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

'MAAŞ DENGESİ SAĞLANMALI'


Ancak bu yıl sadece enflasyon ve refah payının göz önünde bulundurulmayacağını belirten SGK uzmanı Karakaş, maaşlarda dengenin sağlanması için memura yapılan maaşın da göz önüne alınacağını dile getirdi.Özellikle memur emeklilerinin maaşı güncellenirken en düşük memur maaşına yapılan zam oranının baz alınacağını belirten SGK uzmanı, memurlara ne kadar zam gelirse memur emeklisinin de aynı oranda hak elde edeceğini ifade etti.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

'YAPILAN ZAM EMEKLİ MAAŞINI ETKİLEYEBİLİR'

SSK ve Bağ-Kur emeklisinde ise durum biraz daha farklı olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş artışı enflasyon ve refah payına bağlı. Ancak kamu işçilerine yapılan %45 oranındaki zam SSK ve bağ-kur emeklisi maaşlarını da etkileyebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading