Yandex Metrica

Elmalı davasında flaş karar! Duruşma kararının detayları

Elmalı davasında flaş karar! Duruşma kararının detayları

Türkiye'yi sarsan Elmalı olayında 2 küçük kardeşin istismar edildiği iddialarıyla alakalı davanın 6 duruşması tamamlanırken, 3 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarının devam edilmesine karar verildi.

Genel

23.01.2024, 17:59

Antalya'da yaşandığı iddia adilen olayın merkezi Elmalı ilçesiydi. İddialara göre, iki kardeşin istismara uğradıkları gerekçesiyle anneleriyle beraber üvey babaları ve dayıları da yargılanmaya başlamıştı.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki gerçekleştirilen duruşmada tutuksuz sanıklar, istismara uğradıkları iddia edilen çocukların annesi M.A, çocukların üvey babası R.A. ve dayıları S.C.G. hazır buludu. Duruşmada ayrıca tarafların avukatları ve çeşitli şehirlerden baro avukatı ve dernek temsilcileri de yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın duruşmaya katılan avukatı, söz konusu sanıkların hem üst hadden cezalandırılmalarını hem de tutuklanmalarını talep etti.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatı Serap Ertuğrul da sosyal hizmetler uzmanı tarafından yazılan son raporun dikkate alınmaması gerekliliğine dikkat çekti.

Raporda çocukların babaannelerinin hastalığını ve çocukların babaannelerinden alındığını söyleyen Ertuğrul, "Babaanne için tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Çocukların akıbetinden babaannenin haberi yoktur. Çocuklar ağır ilaçlar kullanmaktadırlar. Çocuklar için de tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmalıdır. Sanıkların çelişkili beyanları vardır. Suç vasfı gözetilerek, sanıkların tutuklanmasını talep ediyoruz." dedi.

Duruşma savcısı ise mevcut delil durumu neticesi ve kuvvetli suç oluştuğunu neden göstererek sanıkların tutuklanmaları yönünde talepte bulundu.

Sanıklar, suçlamaları kabul etmezken, haksız yere linçle karşılaştıklarını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarının devamına ve duruşmayı 15 Kasım'a ertelemeye karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading