Yandex Metrica

Elazığ'da depremin yaraları sarılıyor! TOKİ konutları tamamlandı

Elazığ'da depremin yaraları sarılıyor! TOKİ konutları tamamlandı

24 Ocak günü yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Sivrice'de 305 konut ve 86 iş yeri tamamlandı.

Genel

23.01.2024, 18:32

Elazığ'da 24 Ocak günü meydana gelen 6.8'lik depremde 37 kişi Elazığ'da 4 kişi de Malatya'da hayatını kaybetmişti. İki şehirde 25 binden fazla konut ise hasar görmüştü. 

Elazığ'da başlanan 24 bin 83 konutun inşası tamamlanarak, kura ile hak sahiplerine teslim edildi. 

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

SİVRİCE BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ 

Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, Sivriceyi alt ve üst yapısıyla yenilediklerini ifade ederek, "24 Ocak 2020 depreminden sonra sarsılan Sivrice ilçemizde yıl sonuna doğru inşaat çalışmalarına başlanmıştı. Geçtiğimiz eylül ayının ortasından itibaren yıkımlar başlandı ve ilk inşaatlarımızın temelleri atıldı. Bugün itibariyle 305 adet konutun, 86 adet işyerinin ve iki adet caminin tamamlandığını söyleyebiliriz. Alt ve üst yapısıyla bütün bir Sivrice’yi yeniledik. Devletimizin gücüyle yepyeni bir ilçe kazandırdık." diye konuştu. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

YAKINDA EVLER TESLİM EDİLECEK

Sivrice'de vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek yenileme çalışmaları yapıldığını kaydeden Vural, ilçede artık doğalgazın olduğunu ifade etti. 

Vural, "Bu Sivrice için çok büyük bir haber. İlçemiz doğalgazına geçtiğimiz hafta itibariyle kavuşmuş oldu ve ilk olarak kamu binalarında doğalgaz yanmaya başladı. Vatandaşlarımız yakın zamanda evlerini teslim alacaklar. Onlarla beraber yepyeni bir ilçeye kavuşmuş olacağız." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading