Yandex Metrica

Dünyanın en başarılı 15 öğrencisi arasında! Bütün dünya peşinden koşturuyor

Dünyanın en başarılı 15 öğrencisi arasında! Bütün dünya peşinden koşturuyor

2016 yılında LYS'de Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazanan İbrahim Ethem Hamamcı, uluslararası tıp bölümünü seçip, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak bir ilki başardı. Mühendislikten mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6. sınıfta olmasına rağmen, Yale ve Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı.

Genel

07.04.2024, 20:26

Malatya'da büyüyen İbrahim Ethem Hamamı, Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra 2016 LYS'de Türkiye birincisi olmuştı. 

Çocukluğundan beri hayali bilgisayar mühendisi olmak olan Hamamcı, tercih döneminde tıbba da ilgi duymaya başladı. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

ÇAP İLE 2 BÖLÜM OKUDU 

Hamamcı, tercihini uluslararası tıp fakültesinden yana kullandı ve Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne burslu olarak girdi. Üniversitenin çift anadal programı (ÇAP) sayesinde aynı zamanda bilgisayar mühendisliği de okuyabileceğini öğrenince her iki bölümü birden seçti ve üniversite hayatının en zor iki bölümünde okumayı başarıyla yürüttü.

Bir yandan yurt dışında üniversitelerin çalışmalarına katılan Hamamcı, burs başvurularında dünyanın en başarılı 15 öğrencisinden biri seçilerek Amgen Scholar bursu ile ETH Zurich Üniversitesi'nde staj yaptı.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI DERGİLERDE MAKALE YAYIMLADI 

UCLA ve Harvard'da araştırma çalışmalarına katıldı. Daha öğrenciyken Nature gibi bilim dergilerinde makale yayınladı. 

Tıp fakültesi okuyarak bilgisayar mühendisliğinde çift anadal yaptığı için master yapması istenmeden doktora tekliflier aldı ve Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi 'Ivy League' klasmanındaki okullardan doktora kazandı. Ama o tercihini Zürih'ten yana kullandı. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

İSVİÇRE'YE GİDECEK 

İsviçre yolcusu Hamamcı, kariyerini bilgisayar bilimleri ile tıbbı birleştiren çalışmalar üzerinde yoğunlaştıracak. Hamamcı, yapay zeka ile teşhis koyma üzerinde ileri çalışmalar yaparak; Türkiye'de en büyük sorunlardan biri olan doktorların üzerindeki fazla hasta yükünü bu şekilde hafifleterek, onlara "muayeneye daha fazla zaman kalması" için uğraşacak.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ İLE TIBBI AYNI ANDA OKUDU 

Hamamcı en zor iki bölümü aynı anda okumanın kolay olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

Ben aslında küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisliği istiyordum. Ama sonrasında üniversiteleri gezdikten sonra, açıkçası biraz daha tıp fakültesine karşı ilgim artmaya başladı. Özellikle tıbbi araştırmalara karşı bir ilgim olduğunu fark ettim. Bu yüzden de tıp fakültesini tercih ettim. Ama mühendisliğe olan ilgim hala devam ediyordu. Okulumuzda bir ÇAP programı olduğunu öğrendim. Bundan faydalanarak bilgisayar mühendisliğini de tercih ettim. Kayıt olduktan sonra mühendislikle tıbbın nasıl kesişim alanları olabileceğini düşünmeye başladım ve özellikle tıbbi görüntü işleme ve derin öğrenme ile tıbbi karar destek mekanizmaları üzerine çalışmalarda bulundum. Bu iki alanı bu şekilde harmanlayarak çalışmalar yaptım. Çok da kolay olmadı. Sonuçta ikisi de çok zor bölümler. Ama ben daha çok mühendislikte zorlandım. Bazen mühendislik bölümünde düşük notlar aldım, hatta 2'nci seneye bıraktım, kaldığım dersler de oldu. Mühendislik fakültesinde tıp fakültesindeki kadar yüksek notlar alamadım. Ama o hocalarımın da katkılarıyla programları beraber ayarlayarak ikisini beraber okuyabildim.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

MASTER İSTENMEDEN DOKTORAYA KABUL EDİLDİ 

Daha tıp 6. sınıf öğrencisi olmasına rağmen bilgisayar mühendisliğindeki 4 senelik eğitimini tamamladığı için direkt doktoraya kabul edildiğini belirten Hamamcı şöyle konuştu: 

Aslında tıp fakültesinin 1 ve 2'nci sınıfları biraz daha hafif geçiyor. Daha çok temel klinik bilimleri ve tıbbi giriş dersleri alıyoruz. Bu nedenle mühendisliğin ilk iki senesini birlikte yürütebildim. Ama sonrasında, yani mühendisliğin geri kalan 2 senesini tıbbın üç senesine yayarak biraz da yaz okulu dersleri alarak bu şekilde mühendisliği bitirebildim.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

DOKTORADA AMERİKA VE İSVİÇRE'Yİ HEDEFLİYOR 

Doktora başvurularında Amerika ve İsviçre'yi hedeflediğini de sözlerine ekleyen Hamamcı, Amerika'da Yale Üniversitesi ve Pensilvanya Üniversitesi ile Johns Hopkins'ten burslu doktora kabulü aldığını ama doktora için İsviçre'yi tercih ettiğini kaydederek hedeflerini şöyle anlattı:

İsviçre'ye doktora için gideceğim. Doktora sürecimde daha çok tıbbi görüntü işleme ve yapay zekanın tıbbi görüntülere uygulanması üzerinde çalışacağım. Ülkemizde doktorlar üzerinde çok büyük bir hasta yükü var. Hastalara ayrılan zaman azaldığı için de hastaların aldığı hizmet kalitesi de doğal olarak düşüyor. Biz eğer ki yapay zekayı sağlığa daha fazla entegre edebilirsek, özellikle karar destek mekanizmalarındaki yazılımlardan otonom olarak faydalanabilirsek, bu sayede hekimlerimizin üzerindeki yük de azalacak. Bu yüzden bu alanlarda çalışmak istiyorum.
 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0


Loading