Yandex Metrica

Doların beli kırıldı TL yeniden atağa kalktı! Dünya basını bunu konuşuyor

Doların beli kırıldı TL yeniden atağa kalktı! Dünya basını bunu konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasını teşvik etmek için hazırlanan paketi açıkladı. Döviz ve altın piyasalarında yaşanan sert düşüşler, dünya basınında geniş yer aldı.

Genel

23.01.2024, 18:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasını teşvik etmek için hazırlanan paketi açıkladı. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

DÖVİZ BÜROLARI DOLDU TAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından açıkladığı finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere ilişkin değerlendirmelerin ardından vatandaşlar, satış yapmak için döviz bürolarına geldi.

Döviz ve altın piyasalarında yaşanan sert düşüşler, dünya basınında geniş yer aldı. Reuters haber ajansı, Türk Lirası'na yaşanan yükselişi "Türk Lirası yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı" yorumuyla dünyaya duyurdu.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

REUTERS: ERDOĞAN PİYASAYA YÖN VERDİ

Dolar/TL'nin daha önce 18,40 liraya kadar yükseldiğini, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği mesajların ardından yaşanan büyük gerilemenin "rekor düzeydeki en büyük günlük işlem aralığı" olduğuna dikkat çeken Reuters, Erdoğan'ın önlemlerinin piyasa gidişatına tamamen yeniden yön verdiğini duyurdu. Reuters, yapıtğı açıklamada ''Türk Lirası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para birimi üzerindeki baskıyı azaltacak adımları açıklamasından sonra dolar karşısında %20’den fazla değer kazandı.'' ifadelerine yer verdi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

BLOOMBERG:TL DÜŞÜŞÜNÜ KESTİ

Bloomberg ise, döviz ve altın kurlarında yaşanan sert düşüşü manşete taşıdı. Erdoğan'ın aldığı olağanüstü tedbirlerin sonucuna geniş yer verdi. Bloomberg, "İnsanlarımız, bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek." ifadelerine yer verdi. Bloomberg, "Erdoğan'ın açıklamasının ardından lira düşüşünü kesti" diyerek açıklamaların etkisini duyurdu.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

FRANCE 24: EKONOMİK BAĞIMSIZLIK SAVAŞI BAŞLATTI

Fransız medya kuruluşu France 24, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonomik bağımsızlık savaşı" başlattığını yazarken şu ifadeleri kullandı: ''Türk lider Recep Tayyip Erdoğan, ne pahasına olursa olsun büyümeye odaklanan bir 'ekonomik bağımsızlık savaşı' başlattı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e düşürmek için art arda dört faiz indirimi kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading