Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diyarbakır annelerinin en büyük isteği evlatlarına kavuşmak

Diyarbakır annelerinin en büyük isteği evlatlarına kavuşmak

İki yılı aşkın zamandır evlatlarını terör örgütü PKK'dan almak için HDP binası önünde nöbet tutan anneler, 32 ailenin evlatlarına kavuşması zaferiyle beraber kararlılıklarından ödün vermiyor.

Genel

23.01.2024, 21:59

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti üçüncü yılına girdi ve 32 aile terör örgütü PKK'nın kaçırdığı evlatlarına kavuştu. Eylemlerini kararlılıkla sürdüren anneler, HDP'den çocuklarını istiyor ve bunu HDP binası önündeki 'evlat nöbeti' eylemleriyle dile getiriyor. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

"BİR AĞAÇ İÇİN DÜNYAYI YAKANLAR NEDEN BİZİM SESİMİZİ DUYMUYOR?"

Nöbetlerini gece de sürdüren aileler, evlatlarının terör örgütü tarafaından kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutuyor. Evlat nöbetinde 746. gününe gelen Diyarbakır annelerinden Ayten Elhaman, nöbeti sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

Dağda tek bir evlatları kalmayıncaya kadar nöbete devam edeceklerini belirten Elhaman, "Bir ağaç için dünyaları yıkanlar neden bizim sesimizi duymuyor? Evlatlarını kaybetmiş tüm anneler buraya gelsin, korkmasınlar. HDP'den çocuklarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. 32 aile evladına kavuştu, inşallah biz de evladımıza kavuşacağız." dedi.

Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden anne Elhaman, oğlunu terör örgütü PKK'dan almak için son nefesine kadar kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading