Yandex Metrica

DOLAR

32.58

%0.09 expand_less

EURO

35.02

%0.46 expand_less

ALTIN

2430.80

%0.42 expand_less

BIST

9722.09

%0 expand_less

BTC ($)

64299.28

%0.37 expand_less

Diyarbakır annelerinin azmi! Biri daha evladına kavuştu

Diyarbakır annelerinin azmi! Biri daha evladına kavuştu

Terör örgütü PKK tarafından evlatları dağa kaçırılan annelerin azimle sürdürdükleri evlat nöbeti ailelerin zaferiyle büyüyor. İçişleri Bakanı Soylu, bir annenin daha evladına kavuştuğunu açıkladı.

Genel

23.01.2024, 18:14

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evlatlarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve HDP binası önünde gece gündüz nöbet tuttan annelerden birin daha evladına kavuştuğunu açıkladı.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

'ANNELERİN CESARETİ TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ÇÖKERTECEK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evladı terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelerden birinin daha çocuğuna kavuştuğunu bildirdi.

Bu yıl ikna çalışmaları sonucu teslim olan terörist sayısı 174'e yükseldi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucu terör örgütü PKK'dan kaçan 2 teröristin daha güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Teslim olan örgüt mensuplarının, 2013'te PKK'ya katıldıkları, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Bahse konu örgüt mensuplarından birinin ailesi, 13 Mart 2020'den itibaren Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde devam eden evlat nöbeti eylemindedir. Teslim olan örgüt mensupları ile birlikte Diyarbakır'da 33. buluşma gerçekleştirilirken sadece ikna çalışmaları sonucunda, 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 174'e yükseldi." ifadelerine yer verildi.

Bakan Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Evlat nöbetinde bir güzel haber daha. 33. kavuşma gerçekleşiyor. Diyarbakır annelerinden, Özlem anne de bugün, evladına kavuşuyor. İnşallah devamı da gelecek, annelerin cesareti ve kararlılığı tüm terör örgütlerini çökertecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading