Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diyanet İşleri Erbaş: Bize emanet olan gençlere sahip çıkmalıyız

Diyanet İşleri Erbaş: Bize emanet olan gençlere sahip çıkmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen, 2022-2023 Eğitim Yılı TDV Yurt Müdürleri Yeni Dönem Açılış ve İstişare Toplantısı'na katıldı. Erbaş amaçlarının, güzel ahlakı hayatının her alanında ve her anında temsil eden, güven veren, sevgiyi, adaleti, merhameti, nezaketi kuşanan, şiddetin ve anarşinin uzağında, zulmün karşısında, mazlumun yanında durabilen bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Genel

23.01.2024, 22:12

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen, 2022-2023 Eğitim Yılı TDV Yurt Müdürleri Yeni Dönem Açılış ve İstişare Toplantısı'nda gençlere seslendi.

Erbaş, "Bizim, ülke olarak en büyük zenginliğimiz ve imkanımız da gençlerimizdir. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak gençlik çalışmalarına özel bir önem veriyoruz. Gençlerimize, öğrencilerimize ne kadar iyi rehberlik yapabilirsek onların hayatı da, millet olarak istikbalimiz de o kadar güzel olacaktır." sözlerini kullandı.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

ERBAŞ AMAÇLARINDA GENÇLERİN OLDUĞUNDAN BAHSETTİ

Erbaş; temel amaçlarının, gençlerin inanç ve medeniyet değerleriyle buluşması olduğunu söyledi. Erbaş sözlerine şunları ekledi:

Gençlerimizin, Peygamber Efendimizi tanımaları, büyük bir milletin ve medeniyetin mensubu olduğunun farkına varması, kendisine, ülkesine ve insanlara faydalı olması için bizim katkımız ne kadar çok olursa işimizi o kadar güzel yapmışız demektir. TDV yurtları aynı zamanda bir eğitim kurumu. İstikbalimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençlerimizle iletişim konusunda çok iyi olmak zorundasınız. Peygamber Efendimiz yine her konuda olduğu gibi gençlerin eğitimi konusunda da büyük bir örnektir. Nebevi metodu bilmeden, nebevi metodu kuşanmadan bu hizmet yapılamaz. Her konuda olduğu gibi işte bu konularda da biz nebevi metodu kullanacağız. Gayemiz, faydalı insanlar ve hayırlı nesiller yetiştirmektir.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

BİLGİ VE HİKMETİ BÜTÜNLEŞTİREN GENÇLER YETİŞTİRMEK

Bilgi ile hikmeti bütünleştiren, hayatın gayesini idrak eden, kendine, topluma, çevreye ve Rabb'ine karşı sorumluluklarının farkında olan bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarını ifade eden Erbaş, "Amacımız, güzel ahlakı hayatının her alanında ve her anında temsil eden, güven veren, sevgiyi, adaleti, merhameti, nezaketi kuşanan, şiddetin ve anarşinin uzağında, zulmün karşısında, mazlumun yanında durabilen bir nesil yetiştirmek." dedi.

Erbaş, yurt ve öğrenci hizmetlerinin mesaisi olmadığını, gençlere verilecek hizmetlerin özveri, fedakarlık istediğini belirterek, "Her öğrencimizi kendi çocuğumuz, kardeşimiz, yakınımız gibi görmeliyiz. Gençler bize emanettir ve emanete karşı daha hassas olmak zorundayız." sözlerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading