Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan atama müjdesi! Harekete geçildi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan atama müjdesi! Harekete geçildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş atama müjdesini verdi. Bu kapsamda Ramazan'a kadar 7 bin 800 atama gerçekleşeceğini duyurdu.

Genel

28.02.2024, 00:44

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A Haber ekranlarında canlı yayınlanan 'Arka Plan' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

10 BİN İMAM İHTİYACI VAR

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Ali Erbaş, konuşmasında imam atamalarına değindi. Erbaş, Türkiye genelinde 10 bin imama ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

'RAMAZAN'A KADAR 7 BİN 800 ATAMA YAPACAĞIZ'

Bunun üzerine harekete geçtiklerini belirten Erbaş, "Ramazan'a kadar 7 bin 800 atama yapacağız. İmamı olmayan 10 bin camimiz var. 10 bin de kuran kursu öğretmenine ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA CAİZ Mİ DEĞİL Mİ?

Ali Erbaş, 'Kripto paraların caiz mi değil mi? sorusuna "Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz" şeklinde yanıt verirken sözlerine şu şekilde devam etti; "Din İşleri Yüksek Kurulumuz, insanları istismar etme ihtimalinin yüksek olması münasebetiyle şu anda kullanımının caiz olmadığını düşünüyor. Soranlara bu şekilde cevap veriliyor. Belli şartları var o süreç takip ediliyor. Şu an itibariyle insanların birbirlerine rahat ve güvenli şekilde kripto parayı kullanma ortamı oluşmaması nedeniyle, insanların insanlara zarar verme ihtimalinin henüz ortadan kalkmaması sebebiyle şu an caizdir denilemiyor. Şu an takip ediliyor. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Tez bittikten sonra da tekrar görüşeceğiz. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading