Yandex Metrica
SON DAKİKA
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır Ulu Cami'de ezan okudu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır Ulu Cami'de ezan okudu

Diyarbakır'da Hafızlık İcazet Programı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ulu Cami'de hafız Osman Şahin'le birlikte çifte ezan okudu.

Genel

23.01.2024, 17:58

Diyarbakır'da 93 çocuk daha hafız olma şerefine erişti. Genç hafızlara beratları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından verildi. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ulu Cami'de gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Programı'na katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada hafızlığın önemine işaret etti. 

"Hafızlığını tamamlamış kardeşlerimizin ve gençlerimizin icazetlerini almak için düzenlenen merasim, merasimlerin en hayırlısıdır. Ruhumuza, hayatımıza şifa ve rahmet olan zihinlerimizi aydınlatan ve bizlere sonsuz ufuklar açan yüce kitabımızın ezberlenmesinin heyecanı bizi bu güzel mekanda, Anadolu'muzun belki de ilk ezanının okunduğu bu diyarda, Diyarbakır Ulu Cami'de buluşturdu" diyen Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi olduğunu ifade etti. 

Türkiye'de Kur'an-ı Kerim okuma azmi ve heyecanının her geçen gün arttığına dikkat çeken Erbaş, hafız yetiştiren imam ve vaizlere teşekkürlerini sundu. 

Erbaş daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ile birlikte minareye çıkarak Ulu Cami'de çifte ezan okudu. DİYARBAKIR

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading