Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri'nden jet yanıt: ABD Yönetimi İsrail'e Arka Çıkıyor!

Dışişleri'nden jet yanıt: ABD Yönetimi İsrail'e Arka Çıkıyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamalara Dışişleri Bakanlığından çok sert tepki geldi. Bakanlık yapmış olduğu açıklamada ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hususların hedefi Yahudiler değil, günlerdir Filistin’e yönelik olarak ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılarla, çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail Hükümetidir’’ dedi.

Genel

23.01.2024, 17:29

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘’antisemitizm’’ ithamlarını Dışişleri Bakanlığı keskin bir dille reddetti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, ‘’ Tüm inançlara saygı duyan ve farklı din ve inanç gruplarının barış içinde birarada yaşama kültürüne sahip bulunan toplumumuzda Antisemitizm hiçbir zaman melce bulmamıştır’’ ifadelerine yer verdi.

''HEDEF YAHUDİLER DEĞİL İSRAİL HÜKÜMETİ''

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hususların hedefi Yahudiler değil, günlerdir Filistin’e yönelik olarak ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılarla, büyük bölümünü çocuk, kadın ve gençlerin teşkil ettiği çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail Hükümetidir. Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail'in eski bir Başbakanının ifadelerini hatırlatmıştır.

''ABD YÖNETİMİ İSRAİL’E ARKA ÇIKIYOR’’

Öte yandan, tarihi açıdan tartışmalı bir nitelik taşıyan, hakkında hiçbir somut bilgi, belge ve kanıt bulunmayan 1915 olaylarını siyasi ve popülist sebeplerle "soykırım" olarak nitelendiren ABD Yönetimi'nin, tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden İsrail saldırılarına arka çıkması, ciddi bir çelişki teşkil etmekte olup, Sayın Cumhurbaşkanımız bu çelişkiye de dikkat çekmiştir.

''BM GÜVENLİK KONSEYİ’NDEKİ VETO KALDIRILMALI''

ABD Yönetimi’ni, liderlerimize yönelik haksız ve asılsız ithamlarda bulunmak yerine, İsrail’in sivil halka yönelik saldırılarının durdurulması için çaba sarfetmeye davet ediyoruz. BM Güvenlik Konseyi’ndeki vetonun kaldırılması bu alanda atılabilecek önemli bir ilk adım olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading