Yandex Metrica

DEAŞ'ın İngiliz infazcısı Türkiye'den sınırdışı edildi: FBI villasında yakalanmıştı

DEAŞ'ın İngiliz infazcısı Türkiye'den sınırdışı edildi: FBI villasında yakalanmıştı

Edward Snowden'in "CIA, MI6 ve MOSSAD tarafından kuruldu" dediği DEAŞ'ta görev yapan İngiliz ajanı Aine Davis, 7,5 yıllık hapis sonrası Türkiye'den sınırdışı edildi.

Genel

23.01.2024, 19:39

Amerikan NSA ajanı Edward Snowden'in "CIA, MI6 ve MOSSAD tarafından kuruldu" dediği terör örgütü IŞİD/DEAŞ'ta görev yapan İngiliz vatandaşı Aine Davis, 7,5 yıllık hapis sürecinin ardından ülkesine iade edildi.

2015 yılında İstanbul-Silivri'de FBI tarafından kiralanmış bir villada yakalanan Aine Davis, DEAŞ içerisinde 'Beatles' olarak adlandırılan bir infaz grubunda bulunuyordu. 

Uluslararası haber portalı Middle East Eye'da yayınlanan bilgiye göre İngiliz vatandaşı Davis, dün Türkiye'den sınırdışı edilerek İngiltere'ye gönderildi ve bu ülkedeki Luton Havalimanı'nda tutuklandı. 

Londra doğumlu 38 yaşındaki Davis'in DEAŞ içerisindeki MI6 ajanlarından biri olduğu sanılıyor. Davis'e ilişkin hazırlanan iddianamede İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sözkonusu İngilizi 'DEAŞ içerisindeki üst düzey ajanlardan biri' olarak nitelemişti. 

Aine Davis

Aine Davis, Suriye'de bulunduğu dönem, dünyanın 'Cihatçı John' olarak tanıdığı İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi ile birlikteydi. Davis, 2015 yılında Rakka'da ABD bombardımanında öldürüldüğü iddia edilen Cihatçı John'la ilişkisini inkar etti. Emwazi ile tek bağlantısının Londra'da aynı camiye gitmeleri olduğunu ileri sürdü. 

Davis 2015 yılında sansasyonel eylemlerde bulunma hedefiyle Suriye'den Türkiye'ye geçmişti ve diğer DEAŞ üyeleriyle irtibat halindeydi. İngiltere'deki eşinin telefonunda Davis'in Suriye'de DEAŞ'lılarla birlikte gösteren çok sayıda fotoğraf bulunmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading