Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhuriyet tekzip gazetesi oldu! Bir yalanlama daha yayınladılar

Cumhuriyet tekzip gazetesi oldu! Bir yalanlama daha yayınladılar

Manşetinden yayınladığı haberleri mahkeme kararıyla yalanlanınca bunu birinci sayfadan duyurmak zorunda kalan Cumhuriyet, 'tekzip gazetesi'ne dönüştü.

Genel

23.01.2024, 18:28

Cumhuriyet gazetesi manşetinden tekzip yayınlamaya iyice alıştı. Geçtiğimiz yıl kırılması zor bir rekora imza atarak birinci sayfadan aynı günde tam 3 tekzip yayınlamak zorunda kalan gazete, 2021'de de bu performansını devam ettirdi. 

Neredeyse her hafta bir tekzip manşetiyle okuyucusunun karşısına çıkan gazete, mahkeme kararıyla resmen "Biz yayınladığımız haberde yalan söylemiştik" demiş oldu. 

Cumhuriyet'in bugün manşetten yayınlamak zorunda kaldığı tekzip metni ise 23 Ekim 2021'deki 'Ensar, TÜGVA, TÜRGEV' haberiyle ilgili. 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

'PARALEL TERÖR ÖRGÜTÜ' DEMİŞTİ

FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınmış eski bir bürokratın ithamını manşete taşıyan gazete, sözkonusu vakıflara 'paralel terör örgütü gibi' suçlamasında bulunmuştu. 

Bu ifadeler mahkemeden döndü. Cumhuriyet gazetesi hem manşetinde tekzip kararını yayınlamak zorunda kaldı hem de sözkonusu habere ilişkin internet adresine erişim engellendi. 

Birinci sayfada mahkeme kararına yer veren Cumhuriyet, şu ifadeleri kullandı: "Müvekkil vakıf 1996 yılından buyana her yıl binlerce gencin eğitimine katkı sunan; geleceğin başarılı fertlerini desteklemek için çalışmalar yürüten kamuya yararlı bir vakıftır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading