Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! KDV indirimi etiketlere yansımaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! KDV indirimi etiketlere yansımaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KDV indiriminin raflara yansıyacağını duyurmasının ardından, ekipler denetimlere başladı. Yurdun bir çok yerinde Ticaret Müdürlüğü ekipleri ürünlerin etiket ile kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı.

Genel

23.01.2024, 18:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indiriminin raflara yansıyacağını duyurmuştu. 

Erdoğan'ın talimatı sonra Resmi Gazete'de yürürlüğe giren KDV indirimi ile marketlerdeki etiket fiyatlarında düşüş yaşandı.

Haftanın ilk günü KDV indiriminin marketlere yansıyıp yansımadığını kontrol eden ekipler tek tek etiket fiyatlarını kontrol ettiler. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

EKİPLER DENETİME BAŞLADI

Denetimler sonucunda KDV indiriminin fiyatlara yansımaya başladığı görüldü. 

Edirne Ticaret Müdürlüğü ekipleri, market ve firmaların indirimlerin gıda fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

KASADA FİYAT KARŞILAŞTIRMASI YAPILDI

Raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan ekipler, karşılaştırmada bulundu. 

Kasalarda da kontrol yapan ekipler KDV indirimlerinin fiyatlara yansıtıldığını tespit etti.

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

İNDİRİMLER FİYATLARA YANSIDI

Diğer yandan İstanbul'da denetimler son hızla devam etti. Yapılan kontrollerde indirimlerin etiketlere yansıdığı görüldü. 

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

YÜZDE 8'DEN YÜZDE 1'E İNDİRİLDİ

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yaptığı yazılı açıklamada, "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı" kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirildiğini hatırlattı. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

MİGROS

Bir diğer önemli zincir marketlerden Migros da KDV indirimini etiketlerine yansıttı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu karar doğrultuda indirilmiştir.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

BİM

İndirim uygulayan bir diğer önemli zincir market ise BİM. Marketten yapılan açıklamada, "13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

HAPPY CENTER

Happy Center, KDV’de 7 puanlık indirimini tüm noktalarında hayata geçirdi. Happy Center KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren tüm marketlerinde etiketlerine yansıttığını duyurdu.

Onur Marketleri'ni bünyesinde bulunduran Özen Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, gıda fiyatlarının çok yükseldiği bu dönemde açıklanan KDV desteğinin çok önemli bir destek olduğunu, vatandaşların gıdaya kolay ulaşabilmesi adına yüzde 7 üzerine ek yüzde 7’ye varan indirimin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi.


 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading