Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenci evinde iftar yaptı! 'Cumhurbaşkanımız bize müezzin oldu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrenci evinde iftar yaptı! 'Cumhurbaşkanımız bize müezzin oldu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki günlerde Beşiktaş'ta bir öğrenci evine misafir olmuştu. Evde kalan öğrencilerden biri söz konusu ziyaret ile ilgili "Arkadaşlarımızdan biri imam, Cumhurbaşkanımız müezzin oldu" ifadelerini kullandı.

Genel

23.01.2024, 19:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ta bir öğrenci evine iftar yemeği için misafir olmuştu. 

Erdoğan'ın misafir olduğu o öğrenciler, Muhammed, Mustafa, Kerem, Abdullah ve Berk yaşanan anları paylaştı. 

Farklı şehirlerden İstanbul'a üniversite eğitimi için gelen öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi evlerine misafir olmak istediğini duyunca çok şaşırdı. 

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

HABERİ BİR GÜN ÖNCE ALDIK 

Niğde, Kayseri, Kocaeli, Yozgat ve Amasya’dan İstanbul’a üniversite okumaya gelen Muhammed, Mustafa, Kerem, Abdullah ve Berk isimli 5 ev arkadaşı, Erdoğan'ın evlerine misafir olacağı haberini bir gün önceden aldıklarını belirterek şu ifadelere yer verdiler: 

Bir gün önceden Cumhurbaşkanlığı’ndan haber geldi. Cumhurbaşkanı evimize iftara gelecekti. Heyecanlandık. Hazırlıklarımızı yaptık. Evimiz bir öğrenci evi. Biz her zaman düzenli tutuyorduk ama misafirimiz Cumhurbaşkanı olunca biraz daha düzenleyelim dedik. Hazırlıklarımızı tamamladık ve Cumhurbaşkanı’mızı beklemeye başladık.

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

EN SEVDİĞİ YEMEĞİ ANLATTI

İftar menüsünde kendilerinin yaptığı ezogelin çorbası ve menemen olduğunu ifade eden öğrenciler, "Cumhurbaşkanı’mız çorbayı çok beğendi. Bunun yanında, yanlarında getirdikleri tavuk döner, bulgur pilavı, tatlı olarak da güllaç vardı. Yaklaşık 40 dakika iftar sofrasında oturduk. Bu sırada Cumhurbaşkanı ile yemekler üzerine konuştuk. En sevdiği yemeğin kelle paça çorbası olduğunu söyledi. Biz de buna mukabil bir dahaki yemeğe kelle paça çorbası hazırlayıp kendisini beklediğimizi ifade ettik" sözlerine yer verdiler. 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

GENÇLERE YAPILAN YATIRIMLARDAN BAHSETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine karşı çok samimi olduğunu ifade eden öğrenciler, "Misafirimiz Cumhurbaşkanı olunca çok heyecanlıydık ama gördük ki bir aile büyüğümüz gibiydi, samimiydi. Bu bizi rahatlattı. Çok espriliydi, hoş sohbetler oldu. Bize gençlik yıllarından bahsetti. Futbol hayatını anlattı. Biz gençler için yapılan yatırımlardan bahsetti. Kaldırılan harçlar, verilen burslar, yapılan üniversiteler bunları belirterek bizlere tavsiyelerde bulundu. Üniversitelerimizdeki kulüplere katılımlarımızın önemine dikkat çekti. Bizlerin de taleplerini dinledi. Her zaman biz gençlerin arkasında olduğunu söyledi. Bunu bize hissettirdi. Ne zaman istersek arayabileceğimizi de ekledi." diye konuştular. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İFTAR DUASI YAPTI

Akşam ezanına 10 dakika kala Erdoğan'ın ve İbrahim Kalın'ın evlerine geldiğini söyleyen öğrenciler, "Cumhurbaşkanı’mız iftar duası yaptı, hep birlikte amin dedik. Ezan okundu, hurma ve zemzem suyu ile oruçlarımızı açtık. Ardından, arkadaşımızın imam hatipliği ve Cumhurbaşkanımızın müezzinliğinde akşam namazını kılıp, iftar soframıza geçtik." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading