Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere 'barınak' talimatı: 81 ilde kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere 'barınak' talimatı: 81 ilde kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş sokak köpeği terörünün önüne geçmek için belediyelere "çalışmalarınızı hızlandırın" talimatı verirken "81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılacak. Sorundan ve çözümden belediye başkanları sorumludur" dedi.

Genel

23.01.2024, 19:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda başıboş sokak köpeği terörü gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü toplantının basına kapalı bölümünde bir kez daha belediyelere talimat vererek, "81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılacak. Sokak hayvanı sorunundan ve çözümünden belediye başkanları sorumlu" ifadelerini kullandı.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

81 İLDE REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULACAK

Erdoğan'ın talimatı ile çalışmalara hız verildi. Erdoğan'ın talimatıyla birlikte 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak Çalışmalar kapsamında öncelikle tüm il ve ilçelere barınak kurulacak, 81 ilde rehabilitasyon merkezi açılacak. Yaklaşık 8 milyon sahipsiz hayvanın tedavileri rehabilitasyon merkezinde yapılacak. Barınaklara yerleştirilemeyen sokak hayvanları, rehabilitasyon merkezinde yapılacak kontrollerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacak.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

8 MİLYON SOKAK HAYVANI BULUNUYOR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Erdoğan’ın 81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılması konusunda talimatı verdiğini belirtti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şu an için yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bulunduğunu söyledi. Murat Kurum, tüm hayvanların barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini dile getirdi.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

''PEK ÇOK GÖNÜL KAZANABİLİRSİNİZ''

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici haberlere rastlandığını söylerken şu ifadeleri kullanmıştı; "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından pek çok gönül kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading