Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlara damga vuran konuşma! Dünyaya seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlara damga vuran konuşma! Dünyaya seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, dünyaya seslenerek, 'Koronavirüs salgınında büyük büyük devletler kendi içine kapanırken, biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen tüm komşularımızın imdadına koştuk.' ifadelerine yer verdi.

Genel

23.01.2024, 18:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar, 

Bu anlamlı tören vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Arnavutluk'un sevinci sevincimiz, sıkıntısı da bizim sıkıntımızdır. Sizlerin huzur ve esenliğini kendimizinkinden ayırt etmiyoruz. Aynı acıları daha önce pek çok kez yaşamış bir ülkenin insanları olarak yaşanan iki deprem bizi de üzmüştür.

Uluslararası camianın bilhassa İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım eli uzatmasını sağladık. Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülke olmamız aramızdaki dayanışmanın en önemli göstergesidir. Sahadaki bu yardımlarımızın yanı sıra Arnavut kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etmek kararı aldık. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

YARDIMA İLK TÜRKİYE GELDİ

Kardeşler kardeşlerinin imdadına zor zamanlarda yetişirler. Büyükelçiliğimiz, AFAD'ımız, TİKA'mız, Sağlık Bakanlığı'mız vasıtasıyla gereken tüm yardımları Arnavutluk'a ulaştırdık.

Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması aramızdaki dayanışmanın en güçlü göstergesidir.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

522 KONUT YAPILDI

Toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon euro'ya mâl olan bu evlere sizlere teslim ediyorum. Teslim ettiğimiz konutların Arnavutluk'a ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte Türkiye olarak bizde sel ve deprem felaketleri yaşasakta Arnavutluk'a ve size olan sözümüzü hayata geçirdik. 

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

DÜNYA KAPANIRKEN BİZ TÜM KOMŞULARIMIZIN İMDADINA KOŞTUK

Arnavutluk ile hem ortak tarihi hem de ortak medeniyeti paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak bizim medeniyet değerlerimizin en önemlilerindendir. Koronavirüs salgınında büyük büyük devletler kendi içine kapanırken, biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen tüm komşularımızın imdadına koştuk.

Bir kez daha depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak bizim elimizde.

Deprem konutlarının Laç şehri sakinlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konutlarda aileleriniz ve tüm sevdiklerinizle bir ömür boyu sağlık ve huzur içinde oturmanızı diliyorum. Çevre Bakanlığımız ve TOKİ başta olmak üzere tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading