Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cübbeli Ahmet'ten dikkat çeken çıkış: Atatürk dönemi Diyanet'ini istiyorum

Cübbeli Ahmet'ten dikkat çeken çıkış: Atatürk dönemi Diyanet'ini istiyorum

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 'Ben Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?' diyerek çok konuşulacak bir çıkışta bulundu.

Genel

23.01.2024, 22:03

Geçtiğimiz günlerde ''Öp beni, yut beni, yala beni, şap beni, şup beni… Manyak manyak işler'' sözlerinden uyarlanan remix parça ile çok konuşulan Cübbeli Ahmet Hoca, yeniden gündemde.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

'SÖYLEDİĞİMİN HANGİSİ YALAN'

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca'yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı. Sorsan yüzde 99'u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17'si ateist olmuş ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar."

Fransızların top mermisi depremde kayboldu: Direniş günlerinin simgesiydi Haberi Görüntüle

'ATATÜRK DÖNEMİ DİYANETİ'Nİ İSTİYORUM'

Zamanında Mustafa Kemal Atatürk'ü savunduğu için yerden yere vurulduğunu belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Ben Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?" ifadelerini kullandı.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

'FETÖ DE BENİ HEDEF ALDI'

İsmailağa Cemaati'nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu ifade eden Cübbeli, "İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar?" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading