Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocukluk günlerini özleyen 60'lık delikanlıların kızak keyfi olay oldu!

Çocukluk günlerini özleyen 60'lık delikanlıların kızak keyfi olay oldu!

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinin Yeşilpınar köyünde 60 yaşındaki köylüler eğlenmek için ilginç bir yol düşünmüş. Öyle ki akşamdan telefonla randevulaşarak yolu sulayıp pist hazırlığı yapan köylülerin kızak keyfi oldukça ilgi görüyor.

Genel

23.01.2024, 18:35

Kastamonu'nun Ağlı ilçesi Yeşilpınar köyünde yaşayan ve kendilerine "60'lık delikanlılar" diyen köylüler kar yağdığında kızak yarışları yapıyor.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

KÖYLÜLER BİR GECE ÖNCEDEN YOLU SULAYIP PİST HAZIRLIĞI YAPIYOR

Yarış öncesi telefonla haberleşen ekip bir gece önceden yolu sulayıp pist hazırlığı yapıyor. Daha sonra kaymaya başlayan köylüler, cep telefonuna kaydettikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

KÖYLÜLER KIZAKLA KAYMAYI ÇOK SEVİYOR

Kayak yerini hazırlayan ve köydeki kayak organizasyonunu yapan Muharrem Köse, dededen toruna aile olarak kızakla kaymayı çok sevdiklerini söyledi. Dedesinin ilçede meşhur kızak binicileri arasında olduğunu anlatan Köse, kızakla kaymaktan çok mutlu olduğunu vurguladı:

"Önce telefonla haberleşiyoruz. İşin erbaplarını çağırıyoruz. Akşamdan yolu suluyoruz, sabaha donmasını için. Daha sonra kızaklara binmeye başlıyoruz."

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

 'GÖNLÜMÜZ ÇOCUKLUK YILLARINA GİDİYOR'

Yusuf Usta ise kızak yarışlarında kıyasıya bir rekabet olduğunu anlattı:

"Kışı yaşamak için İstanbul'dan geldim. Çocukluğumu özledim. Köylerde eski gelenekleri sürdürecek kimse kalmadı. Biz kızak yarışı yapıyoruz, eğleniyoruz."

72 yaşındaki Cemil Aynacı’da "Arkadaşlar çağırınca geliyorum, etkinliğe katılıyorum. Kayanları görünce gönlümüz çocukluk yılarına gidiyor” diyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading