Yandex Metrica

Çocuklara Kuran eğitimi verilmesine skandal tepki: Bu dünya öğretilsin

Çocuklara Kuran eğitimi verilmesine skandal tepki: Bu dünya öğretilsin

Edirne'de anaokulu öğrencilerine Kuran kursu verilmesi konusunda çalışma yapılması, Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından skandal ifadelerle eleştirildi.

Genel

23.01.2024, 18:05

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Müftülüğü'nün imzaya aldığı protokol çerçevesinde anaokullarında eğitim gören 4-6 yaş grubu çocuklara Kuran eğitimi verilmesi konusunda öğrenci velilerine form gönderilmesi, Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği'nde rahatsızlık yarattı.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

'AHİRET YERİNE BU DÜNYA ÖĞRETİLSİN'

Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Temsilcisi Celil Özcan, bu konuda skandal ifadelerin yer aldığı bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada çocuklara ahiret, cennet, cehennem gibi ifadelerin değil, bunun yerine içinde yaşadıkları 'dünya'nın öğretilmesi gerektiği savunuldu.

Türkiye Öğretmenler Sendikası ve Edirne Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yapılan ve skandal ifadeler içeren açıklama şu şekilde: "Pedagogların sürekli vurguladığı gibi, çocuklara öncelikle, Milli, Ahlaki ve Evrensel değerler öğretilmelidir. Kısaca, 4-6 yaşındaki küçücük çocuklara öncelikle, ortalama daha 70 yıl kadar yaşayacağı 'bu dünya' ile ilgili değerler öğretilmelidir. Daha bu dünyayı bile tanımayan 4 yaşındaki çocuk, 'öteki dünya, ahiret, ölüm, kabir azabı, melek, şeytan, cennet, cehennem, zebani' gibi soyut kavramları somutlaştırıp anlamlandıramaz ve korkar. Korktukça çaresizlik ve acizlik duygusuna kapılır. Sağlıklı düşünemez."

Kaynak: Yeni Şafak
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading