Çocuğun kişilik temelleri ne zaman atılır? 0-3 yaş arasında çocukların duygusal ve fiziki gelişimi nasıl olur? Aileler 0-3 yaş arasındaki çocuklarına nasıl yaklaşmalı? İşte cevaplar...
Çocuklar doğdukları andan itibaren sadece fiziki değil aynı zamanda sosyal çevresinin de etkisi altında kalır. İlk öğrenmeyi, içinde büyüdüğü aile ve toplumdaki gelişmeler ile gerçekleştirir. Olayları, kuralları ve değerleri gözlemleyerek öğrenir.
Aile ortamında gördükleri, yaşadıkları, çocuğun kişilik özelliklerinin belirlenmesindeki en önemli etkenlerden biri. Çocuklar, ailesinin bedensel özelliklerini taşıdığı gibi, düşüncelerini, inançlarını, tutumlarını, davranışlarını da taşır.
Şehir ve köydeki erkeklerin yaşam süresi araştırıldı! Bulgular şaşırtıyorÇOCUĞUN KİŞİLİK TEMELLERİ 0-3 YAŞ ARASINDA ATILIR
Bir çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı 0-3 yaş dönemi Bilişsel gelişim, Psiko-Motor gelişim, Dil gelişimi, Psiko-seksüel gelişim, Ahlak gelişimi, ve Sosyal-Duygusal gelişim olarak incelenir. Bu dönemde çocuklarınızın takip etme, tutma, yakalama, emekleme, sallanma reflekslerini güçlendirmelisiniz.
0-3 yaş dönemi çocuğunuzun duyularının işlevselliğini kontrol etmeli ve gelişimini takip etmelisiniz. Kaşık tutması, elbiselerini giymesi, oyun şeklinde diş fırçalaması gibi becerilerini geliştirmesi için onu teşvik etmelisiniz.
28 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,...TUVALET EĞİTİMİ İÇİN ACELE ETMEYİN
Tuvalet eğitimine başlamadan önce çocuk bilişsel olarak buna hazırlanmalı, neden tuvalete gitmesi gerektiği ona anlatılmalı. Tuvalet eğitimi için çocuğun kas gelişimi ve kontrolü yeterli olgunluğa ulaşmış olmalı.
24 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,...AHLAK KURALLARI NET VE TUTARLI OLMALI
Çocuk eğitiminde önemli bir diğer nokta ahlak gelişimidir. Bu konuda kurallar açık, net, tutarlı ve sürekli olmalıdır. Kurallar anne babanın ruhsal durumuna göre değişmemelidir.
Almanya sınırdışı kararını genişletiyor: Listede Türkler de varFİZİKSEL CEZAYA ASLA BAŞVURMAYIN
Ceza ise çocuk bir şeyin yanlış olduğunu bildiği halde yaptığı durumlarda sorumluluk bilinci gelişsin diye verilebilir. Ancak fiziksel ceza, baskı, benlik algısını zedeleyici cezalar verilmemelidir. En etkili ceza yöntemi, çocuğun yaptığı yanlışın yine çocuğa düzelttirilmesi olacaktır.