Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk'tan şaşırtan savunma!

Çiftlik Bank kurucusu Tosuncuk'tan şaşırtan savunma!

3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın savunma verdi. Aydın, 'Türk Dil Kurumu sözlüğünde bank sözcüğünün anlamı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır.' dedi.

Genel

23.01.2024, 18:54

Binlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın hakkında 'Bankacılık Kanunu'na Muhalefet' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

YARGILAMA DEVAM EDİYOR

Çiftlik Bank uygulamasında 'Bank' isminin yetkili makamlardan izin almadan kullanan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın yargılanmasına devam edildi.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

'İSİM TABELA İSMİYDİ RESMİ ADI DEĞİLDİ'

Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmada BDDK avukatı ve Mehmet Aydın'ın avukatı da hazır bulundu.

Sanık Fatih Aydın, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek "Çiftlik Bank ismi bir tabela ismiydi, resmi adı değildi. Kardeşimin şirketi olan Çiftlik Bilişim Tarım Hayvancılık'tır. Banka anlamında kullanılmamıştır" dedi.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

'FİRMAYI İLK KURDUĞUMDA 10 BİN LİRA SERMAYEM VARDI'

Sanık Mehmet Aydın da önceki savunmalarını tekrar ettiğini kaydederek "BDDK'nın asıl dava açması gerekenler bizim Çiftlik Bank tabelasını kabul edenlerdir. Ben bu firmayı ilk kurduğumda cebimde 10 bin lira sermayem vardı. Ben Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdum ve 'Bu ismi almak istiyorum' dedim. Onlar da bir sakınca görmedi ve Çiftlik Bank markasını adıma tescil etti. Ben bu marka adını 18 ay boyunca kullandım, 18 ay boyunca reklamını da ulusal kanallarda ve web sitelerinde yaptım. Tesislerimde de bu ismi tabelalarda kullandım. Herhangi bir sorun çıkmadı. Bana bu süreç boyunca hiçbir uyarı yapılmadı. Hakkımda davalar açılınca bu dava da açıldı" ifadelerini kullandı.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

TOSUNCUK'TAN İLGİNÇ SAVUNMA

Bankacılık Kanunu'nda 'Banka' ibaresinin kullanılmasının yasaklandığını fakat kendisinin 'Bank' ismini kullandığını dile getiren Mehmet Aydın, "Türk Dil Kurumu sözlüğünde bank kelimesinin karşılığı park ve bahçelerde kullanılan oturaktır. Ben bu oturağı da kast etmiş olabilirim başka bir şeyi de kast etmiş olabilirim ancak ben banka ibaresini kullanmadım. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

'BANK İSMİYLE BANKA ALGISI OLUŞTURULMUŞTUR'

BDDK avukatı ise "Burada 'Bank' adının kullanılmasıyla suç oluşmuştur. Bank ismiyle banka algısı oluşturulmuştur, banka izlenimi yaratmaya çalışmıştır. Sanık beyanında banka adını değil bank adını kullandığını söylemektedir ancak dosyadaki raporda da görüleceği ve emsal yargı kararları görüleceği üzere yabancı dildeki banka anlamına gelen 'bank' kelimesinin kullanılması da BDDK düzenlemesinde suçu oluşturduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sanık avukatı ise müvekkilinin banka faaliyeti adı altında reklam yapmadığını, Çiftlik Bank olarak hayvan yetiştiriciliği, üretim yapma gibi reklamlar yaptığını öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading