Yandex Metrica

CHP'nin SMS faturalarına ödediği dev ücretler şaşırttı

CHP'nin SMS faturalarına ödediği dev ücretler şaşırttı

CHP'nin, Kadın Kolları'nın faaliyetlerini duyurmak için bir operatöre 5.3 milyon lira, Kılıçdaroğlu'nun faaliyetlerini duyurmak için de aynı operatöre 1.2 milyon lira SMS faturası ödendiği ortaya çıktı.

Genel

23.01.2024, 18:09

CHP'nin 2017'de gündeme gelen bir SMS olayının benzeri yaşandı. Kadın Kolları'nın faaliyetlerini duyurmak için bir operatöre 5.3 milyon lira, yine Kılıçdaroğlu'nun faaliyetlerini duyurmak için de aynı operatöre 1.2 milyon lira SMS faturası ödendiği öğrenildi.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre, CHP'nin gerçekleştirdiği faaliyetleri duyurmak amacıyla yolladığı SMS'ler için ödediği ücret şaşırtan cinsten. CHP Kadın Kolları'nın gerçekleştirdiği faaliyetlerin duyurusu için bu ay sadece bir GSM operatörüne 5.3 milyon lira SMS bedeli ödedi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

BU İLK DEĞİL

Aynı haberin CHP kaynaklara dayandırdığı iddialara göre, CHP Kadın Kolları faaliyetlerini duyurmak için bu ay yalnızca bir GSM operatörüne 5 milyon lira SMS bedeli ödedi. Aynı dönemde Kılıçdaroğlu'nun faaliyetlerini duyurmak için de aynı operatöre 1.2 milyon lira SMS faturası ödendiği belirtildi.

Aylin Nazlıaka, 2016 yılında enteresan bir olay neticesinde CHP'den ihraç edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, oy çokluğu ile kesin ihracına karar vermişti.

CHP'nin GSM operatörlerine ödediği yüksek fatura bedellerinden bir diğeri de 2017 yılında gündeme gelmişti. O dönem Başkanlık Divanı üyelerinden olan CHP'li kâtip üye Elif Doğan Türkmen'in 1 milyon 200 bin liralık faturası, Meclis'te tepki toplamıştı. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda Türkmen'in hem telefon konuşmaları hem de Adana'daki seçmene özel günlerde yolladığı mektuplar sebebiyle yüksek bir fatura çıktığı öğrenilirken, fatura ise halkın cebine yansımıştı.

TBMM o dönemde vekillerin 1 yıl içinde 2 maaş tutarına kadar olan telefon ve posta masraflarını karşılarken, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri için bir üst sınır bulunmuyordu ve bu nedenle de CHP'nin bu faturası halkın vergileri ile ödendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading