Yandex Metrica

CHP'li İzmir'de isyan sürüyor: İşçilerin iş bıraktığı lağım kokulu Karşıyaka şimdi çöp kokuyor

CHP'li İzmir'de isyan sürüyor: İşçilerin iş bıraktığı lağım kokulu Karşıyaka şimdi çöp kokuyor

"İzmir'i nasıl yönetiyorsak Türkiye'yi de öyle yöneteceğiz" diyen Kılıçdaroğlu CHP'nin kalesinde zor durumda. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerle Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan işçiler maaşlarının yatmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemlerini sürdürüyor.

Genel

21.03.2024, 22:35

"İzmir'i nasıl yönetiyorsak Türkiye'yi de öyle yöneteceğiz" sözleriyle hatırlanan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kalesi durumundaki şehirde yine zor duruma düştü. İzmir'in Karşıyaka Belediyesi'nde işçiler, maaşlarının eksik ödenmesi ya da zamanında yatırılmamasını gerekçe göstererek iş bırakma eylemi yaptı. 

Karşıyaka'da sokakların çöp yığınlarıyla dolmasına sebep olan iş bırakma eyleminden ötürü zaten yıllardır lağım kokusundan muzdarip olan İzmir halkı şimdi de çöp kokusuyla başbaşa kaldı. 

CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan işçilere günlerdir sürdürdükleri eylem sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinin çalışanları da destek veriyor. 

Geriye dönük alacaklarının tek seferde hesaplara yatırılmasını ve maaşlarına yüzde 75'lik zam yapılmasını isteyen işçiler, sendikal hakları kapsamında eylemlerinin süreceğini ifade etti. 

Genel İş 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin eylemlere ilişkin şunları söyledi: 

"İşçiler olarak haklarımızı istiyoruz. Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının maaşı, aylardır gününde yatmıyor, eksik yatıyor, geçmiş dönem ücret alacakları ödenmiyor. Maaşlarımızın ve ücret alacaklarımızın, zamanında ve düzenli olarak ödenmesini istiyoruz. Maaşlarımızın, parça parça değil, tek seferde ödenmesini istiyoruz. Biz işçiler olarak bugüne kadar sorumlu bir davranış gösterdik, bundan sonra da bu sorumlu davranışı sizden talep ediyoruz. Derdimiz kavga değil, derdimiz işçinin, emekçinin, çalışanın ekmeğidir."

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerle yaptığı pazarlık da henüz sonuçlanmadı. Şirketin yüzde 40 maaş zammı teklifi işçiler tarafından kabul görmedi. Belediye şirketleriyle sürmekte olan müzakereler 10 binin üzerinde işçiyi ilgilendiriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading