Yandex Metrica

CHP'li isimlerin karıştığı 'böbrek' skandalı

CHP'li isimlerin karıştığı 'böbrek' skandalı

CHP'li belediyede işçi olan Ufuk Coşkun, kendisine böbreği karşılığında CHP'li milletvekili ve belediye başkan yardımcısı tarafından yapıldığı iddia eilen teklifler gerçekleştirilmeyince vazgeçtiğini fakat bu defa da mobbing ve tehditle karşılaştığı için nakle mecbur bırakıldığını öne sürdü ve şikayetçi oldu.

Genel

14.03.2024, 14:17

Sabah'tan Tolga Özlü'nün >haberine göre, CHP’li Milletvekili Faruk Sarıaslan ve Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, yeğenimiz dedikleri böbrek hastası Sefa Yörükoğlu için işçilere nakil testi yaptırdı. Teste göre Ufuk Coşkun yüzde 100 uyumlu çıkınca kensisine böbreği karşılığında ev, araba ve 200 bin TL para teklif edildi. 

Coşkun, teklifi kabul etmeyince mobbing ve tehditle karşılaştı ve nakle mecbur kaldı. Nakil gerçekleştikten sonra sözler yerine getirilmeyince Coşkun şikâyetçi oldu.

Belediyede işçi olarak çalışan Ufuk Coşkun'un 3 çocuğu boşandığı eşiyle kendisi ise anne babasıyla kalıyordu. Habere göre, 10 yıldır işe gelmeden maaş aldığı belirtilen Yörükoğlu'nun böbrek nakli olması gerekiyordu. CHP'li Milletvekili Sarıaslan ve Neslihanoğlu'nun isteği üzerine ona ve belediyedeki birçok işçiye test yapıldı. Sonuçlara göre, Coşkun'un böbreğiyle Yörükoğlu'nunkinin doku değerleri yüzde 100 uyumlu çıktı.

Bu gelişmenin ardından Ufuk Coşkun'a böbreğini vermesi teklif edildi. Yörükoğlu, Ufuk Coşkun'a "araba, para ve ev" vaat etti fakat Coşkun vaatler yerine getirilmeyince böbreğini vermekten vazgeçti. Bunun üzerine işyerinde mobbingle karşılaştı hatta iddiaya göre kendisine freni tutmayan araçlarda şoförlük yaptırdılar.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

İŞE GELME TUTNAKLARIYLA GÖZ KORKUTMA

Yaşar Neslihanoğlu, işçinin annesini ve babasını ikna etmek için "Sözleşmeli personel olma" ve "Baş şoförlük" vaat etti. Hatta Sarıaslan ve Yörükoğlu da eve giderek ev, araba ve 200 bin TL vaat etti. Bu ziyaret, apartman güvenlik kayıtlarına da işlendi. Ancak ailesi, istemiyordu. Coşkun böbreğini vermeyince bu kez de hakkında işe gelmeme tutanakları tutuldu. İşten atılmakla tehdit edildi. Coşkun da sonunda böbreğini vermeye razı oldu.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

NAKİL ONAYINI İŞÇİLER VERDİ

Coşkun, 5 ay süren nakil işleri sırasında işe gidemedi fakat maaşı yatan şöyle Coşkun konuştu: "İlk gittiğimiz hastane, Ankara'daydı. 'Hemşerimiz bize yardımcı olacak' dediler. D.Y.B.E.A.H.'nde doktor M.A.'nın yanına Yörükoğlu ile birlikte gittik. Doktor, Yörükoğlu'na 'İl sağlıkta Yaşar başkanın tanıdığı var, sizin de tanıdığınız var zaten, ben de yardımcı olurum' dedi. Sefa ise 'Benim de orada köylüm var, görüştüm o da yardımcı olacağını söyledi, bir şekilde halledeceğiz' dedi. İl sağlığa gittiğimizde köylüsü olan kadın doktor 'Sefa işinizi hallettim, heyete gireceksiniz' dedi. Bana da 3-5 soru soracaklarını söyledi, heyete girdik ve heyet raporunu aldık."

Coşkun, 2015'te A.E.A. Hastanesi'ne yönlendirildi. Böbrek naklini gerçekleştiren Prof. Dr. M.K. tarafından kontrol edildi. Sonradan nakil için onay evrakını, Coşkun'un birinci derece yakınlarının değil, belediye işçilerinden H.K. ve C.K.'nın imzaladığı ortaya çıktı.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

YARGI YOLU AÇILDI

Nakilden sonra Ufuk Coşkun emekli edildi. Verilen sözler tutulmadı. 2017'de kalp ve damar sorunları ortaya çıktı. Psikolojisi bozuldu. Sefa Yörükoğlu, Yaşar Neslihanoğlu, Faruk Sarıaslan ve onay imzası veren Park Bahçeler'de çalışan şoförler hakkında "Tehdit, Organ ve Doku Ticareti" suçlarını işledikleri iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Başsavcılık, 2019'da "Kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. Ancak bu kararı, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği 2020'de kaldırdı ve yargı yolu açıldı.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

TELEFONLARINI AÇMADILAR

Yaşananlara tanık olan Z.K., Coşkun'a sadece 20 bin TL verildiğini söyledi. Coşkun ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar için "Başkanımız da bu iyiliğime karşılık plaket ve 50 bin TL vereceğini söyledi ama gerçekleşmedi" dedi. SABAH, iddiaları sormak için Neslihanoğlu ve Yörükoğlu'nu aradı ancak ulaşamadı. Yenimahalle Belediyesi ise "Sefa Yörükoğlu diye birini tanımıyoruz, kayıtlarda yok" açıklaması yaptı. SABAH'ın ulaştığı nakli gerçekleştiren ekibin başındaki hekim M.K. "Biz nakil öncesi tüm tetkikleri yerine getiririz, etik ve tıbbi raporuna bakar, prosedür neyse, uygunsa onu uygularız" dedi.


GÖNÜLLÜ BAĞIŞTA ÇIKAR İLİŞKİSİ OLMAMASI LAZIM

Ankara Şehir Hastanesi'nden 'Organ Nakli Merkezi" sorumlusu Prof. Dr. Fatih Dede, böbrek nakliyle ilgili yasal süreci SABAH'a anlattı: "25 bin nakil bekleyen hasta var. 70 bin civarında böbrek hastası var. Nakil yapılırken eşi, kardeşi, çocukları, annesi, babası yani 1. dereceden 4. dereceye kadar öncelikli olmasına dikkat ediliyor. Etik kurulu onayıyla gönüllü bağışı var. Ama hiçbir çıkar ilişkisinin olmaması lazım. Canlı organ naklinde hasta böbreği verdikten sonra sağlık problemi olup olmamasına bakıyoruz, hastaya uygun olacağına kanaat verdikten sonra nakli gerçekleştiriyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading