Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li başkanın taciz skandalında ikinci perde! 'İfadeni geri al' diye baskı yapmış

CHP'li başkanın taciz skandalında ikinci perde! 'İfadeni geri al' diye baskı yapmış

Kırklareli'nin Kıyıköy Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ender Sevinç, işe aldığı 4 kızı taciz etmişti. Ender Sevinç'in taciz ettiği mağdurlar ve tanıklara, kız kardeşi ve babası ile birlikte, ifadelerini geri almaları için baskı yaptığı ortaya çıktı.

Genel

23.01.2024, 18:18

CHP'deki taciz skandallarınına ardı arkası kesilmiyor. Kırklareli'nin Kıyıköy Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ender Sevinç'in adı taciz skandalına karıştı. CHP'li Başkan hakkında, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" ve "Cinsel taciz" suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenerek dava açıldı. Ender Sevinç'in, belediyede çalışan 4 kadını taciz etmesi gündeme bomba gibi düşerken olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Sabah'ın aktardığı habere göre; taciz soruşturması, 4 mağdur kadının şikayeti üzerine geçtiğimiz Haziran ayında başlatıldı. Ender Sevinç'in taciz ettiği mağdurlar ve tanıklara, kız kardeşi ve babası ile birlikte, ifadelerini geri çekmeleri için baskı yaptığı ortaya çıktı. Alınan istihbarat üzerine geçen 29 Haziran'da belediyeye baskın düzenleyen jandarma, başkan ve kız kardeşini, mağdur kadınlardan birini, makam odasında ikna etmeye çalışırken yakaladı. Jandarmanın görüştüğü bir mağdur kadın ve bir tanıkta baskıyı doğruladı.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

BASKI SONUCU İFADELERİNİ DEĞİŞTİRMİŞLER

Sevinç'in babası da bir mağdur ve bir tanığı, kendi avukatıyla ifade değiştirmeleri için karakola göndermek istedi. Mağdur ve tanıkla görüşen jandarma, ifadelerini değiştirmek istemediklerini tespit edince, iki olayla ilgili de tutanak tuttu. Baskılara daha fazla dayanamayan mağdur kadın ve tanık ise bir hafta sonra ifadelerini değiştirdi. Ancak savcılık, mağdurlar şikayetini geri çekse de suç şikayete tabi olmadığı için davayı açtı.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

'KAPININ ÖNÜNE KOYARIM'

Sabah gazeteside yer alan habere göre; mağdurlardan B.Ç ve M. I., halen belediyede çalışmaya devam ederken, D. S. ve M. K.'nın baskılara dayanamayarak belediyeden ayrıldığı öğrenildi. Vize Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanacak olan Sevinç hakkında hazırlanan iddianamedeki mağdur ifadeleri ise şaşkınlık yarattı. Mağdurlardan, belediyede mimar olarak çalışan 28 yaşındaki D. S., Ender Sevinç'in kendisine kaçak yapılaşma konusunda tutanak tutmaması ve malzemeye ihtiyaçları olmamasına rağmen ihtiyaç varmış gibi alt evrak düzenlemesi konusunda baskı yaptığını anlattı. D.S. isimli genç kız şöyle konuştu: "Bu nedenle aramızda tartışma çıkınca, elini kaldırarak üzerime yürüdü ancak vurmadı. Sandalye fırlatarak, 'Kendini benden üstün mü sanıyorsun. Emrimde çalışan personelsin, belediye başkanı ne derse onu yapacaksın, haddin değil, seni görevden alırım, kapının önüne koyarım. Kıyıköy'ü ben yönetiyorum. Kaçak inşaatı tespit et bana getir. Şikayet olursa 'başkan göndermedi dersin. Ulan benimle inatlaşma. Çık dışarıya' dedi. Bu tartışmayı ses kaydına aldım. Geçen Haziran'da ise mesai saati dışında, görüşmek için beni alkollü bir mekana çağırdı. Ben alkol almadım. Başkan alkollüydü. Bana, 'vefa borcun var. Vefa borcu olarak seni istiyorum' diyerek elimi tuttu. Elimi çektim. Alkol almaya devam etti. 'Seni işe ben aldım neden tedirgin oluyorsun. Sen bana aitsin. Çalışmayı boş ver ben çalışmak istemiyorum. Seni istiyorum' diyerek tacize devam etti."

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

'SAÇLARIMA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORDU'

Ağustos 2019-Nisan 2020 arası sekreter olarak çalışan ancak ayrılmak zorunda kalan 25 yaşındaki M.K. ise şunları söyledi; "Beni sık sık yemeğe davet ediyor, mesai dışında görüşmek istiyordu. Başkalarıyla gördüğünde de tavır alıyordu. 3-4 kez istifa ettim. Dilekçeleri yırtıp attı. 'Sen benimsin. Gitmeni istemiyorum. Seni görmek bana çok iyi geliyor. Sabahları seni gördüğümde çok iyi hissediyorum. Benimle birlikte olmayı dene, belki benden hoşlanacaksın, beni seveceksin' diyordu. Saplantılı bir şekilde fiziksel dokunmaya, elimi tutmaya çalışmaya ve dışarda görüşmeye davet etmeye devam etti. Odasına her girdiğimde elini belime atmaya çalışıp, saçlarıma dokunmaya çalışıyordu. Bir defasında arkamdan sarılarak başımdan öptü. Bana yatma teklifinde bulundu. Bu nedenle işten ayrılmak zorunda kaldım" dedi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Ender Sevinç'in suçlamaları reddettiği ifadesini suçtan kurtulmaya yönelik bulan savcılık, B. Ç. ve M. I.'nın şikayetlerinden vazgeçmelerine rağmen şüpheliye yönelik suçun şikayete tabi olmadığını da vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading