Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’ten yeğenine 1,5 milyon liralık kıyak

CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’ten yeğenine 1,5 milyon liralık kıyak

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğeni Hakan Oral, bir yıl boyunca makbuz keserek belediyeden yaklaşık 1,5 milyon TL ödeme aldığı ortaya çıktı.

Genel

25.03.2024, 20:23

CHP'li belediyelerin yolsuzluk, rüşvet, taciz ve adam kayırma gibi skandalları bitmek bilmiyor. CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in vatandaşın paralarını nasıl çarçur ettiği ortaya çıktı.

2021 yılı Denetim Raporu’na göre doğrudan teminle, ihalesiz, adrese teslim iş verme oranı, yasal sınırları 10’a katlayarak 50 milyon TL’ye ulaştı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in belediye bütçesini seçim sonrası kurulan yandaş şirketlere aktarmaya çalışmış. Belediye bütçesinin yandaş şirketlere dağıtılması bu yıl da devam etti. Listede İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenlerinin de olması dikkatlerden kaçmadı.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

YEĞENE 1,5 MİLYON LİRALIK KIYAK

Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğeni Hakan Oral’ın hem eşi Zekiye Köstekli Oral üzerinden, hem de ortağı Gül Altın ve eşi Koral Altın üzerinden defalarca belediyeye fatura kestiği öğrenildi. Ancak şirketi bulunmayan yeğen Hakan Oral’ın ise belediyeden ödemeleri sadece bir makbuz imzalayarak aldığı belirlendi. Hakan Oral, eşi ve arkadaşlarına çoğu prodüksiyon işi başlığı altında bu şekilde yüzlerce ödeme yapıldığı, dikkat çekmemesi amacıyla küçük parçalar halinde bir yılda 1,5 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapıldığı tespit edildi.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

AK PARTİLİ İSİM KİMLİĞİNİ İFŞA ETTİ

AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, Fatma Kaplam Hürriyet tarafından inkar edilen yeğenin kimliğini açıkladı. Tutuş, 23 Temmuz 20218’de Başkan Hürriyet’in milletvekili olarak bizaat nişanına katılıp, ''Sevgili yeğenim Hakan'ı da nişanladık. Sevgilerini ölümsüzleştirmeye doğru attıkları ilk adımda Zekiye ve Hakan'a sevgilerinin hep ilk anki gibi taze kalması ve mutlu olmalarını diliyorum'' dediği kişinin Hakan Oral olduğunu ifade etti.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

''1,5 MİLYON LİRALIK ÖDEMEYİ TESPİT EDEBİLDİK''

Hakan Oral’ın hem eşi Zekiye Köstekli Oral üzerinden, hem de ortağı Gül Altın ve eşi Koral Altın üzerinden defalarca belediyeye fatura kestiğini, şirketi bulunmayan yeğen Hakan Oral’ın ise belediyeden ödemeleri sadece bir makbuz imzalayarak aldığını belirten Tutuş, ''Bu belgeler denetim komisyonundan saklanmak istedi. Bizim titiz çalışmalarımız sonrası saklanan belgeleri istememizle bunlar ortaya çıktı. Ancak kısıtlı sürede yaklaşık 1,5 milyon TL’lik ödemeyi tespit edebildik. Küçük miktarlarda ve defalarca kesilen bu faturalardan daha ne kadar vardı ve ne kadar süredir devam ediyor tam bilemiyoruz'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading