Yandex Metrica
SON DAKİKA
CHP, HDP'nin çağrısına uydu: Tezkereye 'hayır' dedi

CHP, HDP'nin çağrısına uydu: Tezkereye 'hayır' dedi

Son dakika bilgisine göre CHP'li Özgür Özel, tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini duyurdu.

Genel

23.01.2024, 18:11

CHP, gizli ortağı HDP'nin çağrısına uyarak PKK/YPG'ye yönelik operasyonlara 'hayır' dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ta iki yıl daha operasyon yapmasını öngören tezkereye 'hayır' oyu vereceklerini duyurdu. 

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkereye CHP de tıpkı HDP gibi 'hayır' diyecek. 

Türkiye'nin sınırlarını korumak ve terörü kaynağında yok etmek amacıyla uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanması için çıkarılması istenen tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'evet' diyecek. 

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

HDP GÜNLERDİR TALİMAT VERİYORDU

CHP'nin tezkereye karşı olması gerektiğine dair mesajlar, HDP kanadından günlerdir veriliyordu. Hükümetin savaş yoluyla iç politikayı dizayn edeceğini savunan terör örgütü destekçileri, CHP'yi ikna etmiş görünüyor. 

Partinin grup başkanvekili Özgür Özel tarafından açıklanan karar, CHP içerisinde terör örgütleriyle mücadeleyi destekleyen kesimlerin tepkisi çekecek gibi görünüyor. 

Konuya salı günkü grup toplantısında değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkerede 'süre' bahanesini öne sürmüş ve şöyle demişti:

"Tezkereler 6 ay, 1 yıldı, sonra yeni tezkere gelir olay biter, 2 yıl niçin 2 yıl bilen var mı? İlgilenenler de bilmiyorlar, 2 yıl getiriyor sen de oy vermek zorundasın neden kardeşim? Daha fazla mülteci istemiyoruz bunu öngören tüm düzenlemeye karşıyız biz polisimizin askerimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz." 

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

TİP VE DEVA'DAN 'HAYIR' MESAJI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da Irak ve Suriye tezkeresine tereddütsüz bir şekilde 'hayır' diyeceklerini söylerken Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Partinin kurucularından Ahmet Faruk Ünsal, "Öfke kontrolü olan 1'ine operasyon yetkisi vermek ..... ortak olmaktır" diyerek DEVA'nın Meclis'teki tek milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun 'hayır' oyu kullanacağını ima etti. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading