Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cezaevinden Kur'an-ı Kerim toplatıldı mı? Genel müdürlük cevap verdi

Cezaevinden Kur'an-ı Kerim toplatıldı mı? Genel müdürlük cevap verdi

Sosyal medya organlarında malatya Akçadağ T Tipi Cezaevi'nde "20 kişiye 4 adet Kur'an-ı Kerim yeter" denilerek fazlasının toplatıldığı iddiası hakkıda açıklama geldi.

Genel

06.02.2024, 23:37

Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Kur'an-ı Kerim'lerin toplatıldığı iddiaları sosyal medyada geniş şekilde yer buldu. Vatandaşların tepkisini çeken sözkonusu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

Bir bildiri yayınlayan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sözkonusu haberleri kesin bir dille yalanladı. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, "Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 20 kişiye 4 adet Kur'an-ı Kerim yeter denilerek fazlası toplatıldı" şeklinde iddiaların bulunduğu hatırlatılarak bu haberlerin tamamen yalan olduğu kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

RAMAZAN AYINDA KASITLI OLARAK GÜNDEME GETİRİLDİ

"Akçadağ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, her hükümlü ve tutukluya yetecek sayıda Kur'an-ı Kerim bulunmakta olup talep edilmesi halinde derhal temin edilmektedir. Ayrıca manevi rehberlik biriminde 2 vaiz ve 2 din görevlisi olmak üzere 4 Diyanet İşleri Başkanlığı personeli de hükümlü ve tutukluların talepleri doğrultusunda sürekli hizmet vermektedir. Hükümlü ve tutukluların ayrım gözetmeksizin mensubu oldukları dinin kutsal kitaplarına erişimleri hususunda gerçekleştirilen özenli ve titiz uygulamalar karşısında, ramazan ayının manevi iklimine yakışmayan söz konusu iddialar, art niyetli kişiler ve çevreler tarafından kasıtlı olarak gündeme getirilmekte olup külliyen yalandır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading