Yandex Metrica

Çekirge operasyonuyla 28 ilde 20 suç örgütüne darbe vuruldu

Çekirge operasyonuyla 28 ilde 20 suç örgütüne darbe vuruldu

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde 28 ilde 20 suç örgütüne yönelik yapılan Çekirge operasyonunda sahte PCR testi, sahte rapor ve benzeri usulsüzlükler yaparak vatandaşları mağdur ettiği öne sürülen 190 şüpheli gözaltına alındı.

Genel

23.01.2024, 18:06

İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yapılan 9 aylık çalışmanın ardından, sabah saatlerinde "Çekirge" adı verilen operasyon gerçekleştirildi.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

EKİPLER ŞÜPHELİLERİ YAKIN MERCEK ALTINA ALDI

28 ilde düzenlenen operasyonda nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen ve 20 suç örgütü üyesi olan 235 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı. 

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan istifade ederek vatandaşları dolandıran şahısları ve kullandıkları yöntemleri izleyerek, mercek altına alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), hayata geçirdiği çalışmaların neticesinde 28 ilde 20 suç örgütünün olduğunu tespit etti.

Tahmini olarak 9 ay devam eden teknik ve fiziki takipten sonra, ekipler şüphelilerin kimliklerini tek tek belirledi ve söz konusu 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçu işlediklerini tespit etti.

Şüphelilerin, vatandaşları sahte PCR testi, sahte engelli raporu, telefon dolandırıcılığı, hazine arazisi hatta gayrimenkul satışlarında usulsüzlük yaparak, para karşılığında bazı sınavlarda yerlerine joker ya da dublör kullanmak gibi pek çok yöntemle vatandaşları bir hayli mağdur ettiği, ayrıca haksız kazanç sağlayarken devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı belirlendi.

Operasyonlarda 190 şüpheli gözaltına alındı
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading