Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çavuşoğlu'na Lviv'de "Uzun İnce Bir Yoldayım" sürprizi

Çavuşoğlu'na Lviv'de "Uzun İnce Bir Yoldayım" sürprizi

Resmi ziyaretleri kapsamında bulunduğu Ukrayna'nın Lviv kentinde Türkoloji bölümü öğrencileriyle buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na türküyle sürpriz yapan öğrenciler Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" adlı eserini seslendirdiler.

Genel

23.01.2024, 18:05

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lviv İvan Franko Ulusal Üniversitesi Doğu Dilleri Bölümü Türk Dili ve Edebiyatı Ana Dalı öğretim görevlileri ve öğrencileriyle buluştu.

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’nın en köklü yüksek öğrenim kurumlarından birinde Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileriyle bir araya gelmekten dmutluluk duyduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, ayrıca Ukrayna'nın eski Ankara Büyükelçisi Andriy Sibiha ve yeni Büyükelçi Vasıl Bodnar’ın da bu üniversitenin mezunları olması sebebiyle üniversitenin ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin eğitim de dahil her alanda geliştiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, Ukrayna'da Türk diline yoğun ilginin artığını gördüklerini ifade etti. Bugün Ukrayna'da 6 üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde 8 okutmanla Türkçe eğitimine destek verdiklerini söyleyen Çavuşoğlı, Türkiye’de de Ukrayna dili ve kültürüne olan ilginin her geçen günün arttığını hatırlattı. Çavuşoğlu, İstanbul Üniversitesinde bir bölüm olduğunu ve şimdi Ankara Üniversitesinde de değerlendirildiğini söyledi.

Konuşmasının ardından öğrencilerle sohbet eden Bakan Çavuşoğlu'na daha sonra öğrenciler yaptıkları sunum eşliğinde "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading