Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çarpıcı hava durumu tahmini: Uzun yıllardan beri böylesine rastlanmadı! Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı için dikkat

Çarpıcı hava durumu tahmini: Uzun yıllardan beri böylesine rastlanmadı! Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı için dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu paylaşırken Dr. Okan Bozyurt da yaz aylarındaki hava durumu tahminlerine dair dikkat çeken ifadeler kullandı. YouTube kanalından bir video paylaşan Dr. Okan Bozyurt, "Gerçekten uzun yıllardan beri böyle bir nisan, mayıs ve özellikle haziran ayına rastlamadım. Ancak 80'li yıllarda böyle olayların olduğunu hatırlıyorum. Uzun yıllardan beri bu kadar nemli bir ilkbahar ve ilkbahar sonuna rastlamadık." dedi.

Genel

23.01.2024, 21:00

Dr. Okan Bozyurt, "Haziran ayının ilk günlerini geride bırakacağımız bu günlerde hava sıcaklıkları hala mevsim normallerinin bir hayli altında seyrediyor. Yağış değerleri de özellikle yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyrediyor. Gerçekten uzun yıllardan beri böyle bir nisan, mayıs ve özellikle haziran ayına rastlamadım. Ancak 80'li yıllarda böyle olayların olduğunu hatırlıyorum. Uzun yıllardan beri bu kadar nemli bir ilkbahar ve ilkbahar sonuna rastlamadık." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

"YAKAMIZI BIRAKMAYACAK"

Sözlerine devam eden Bozyurt, "Elimizdeki veriler temmuz ayının ilk haftasına kadar hatta kurban bayramını da içine alacak şekilde hava sıcaklıkları özellikle iç ege, göller bölgesi, iç anadolu, karadenizin iç kesimleri ve doğu anadolu gibi karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde mevsim normallerinin altında, yağış değerleri de yine bu sözünü ettiğim bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşecek gibi duruyor. Temmuz ayının ilk haftasına kadarki olan süreçte. Yani haziran ayı boyunca bu soğuk ve ya da serin ve nemli hava kütleleri ya da serin ve yağışlı hava kütleleri bizim yakamızı bırakmayacak gibi duruyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

"SÜPER EL NİNO OLURSA BİZİ NE BEKLER?"

Bozyurt, "Peki süper el nino olursa nasıl bir şey bizi bekler? Şu anda onu tasavvur etmek çok zor ama ben elimdeki verilere baktıkça şu anda ben süper el nino beklemiyorum. Normal bir el nino yılı bekliyorum. Ama tabii ki bu şartlar temmuz ayından sonra belirginleşmeye başlayacak." dedi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

"AĞUSTOS VE EYLÜL BİZİ KAVURACAK"

Açıklamalarına devam eden Bozyurt, "Hava sıcaklıkları temmuz ayına kadar mevsim normallerinin biraz altında seyredecek demiştim. Peki temmuz ayında nasıl olacak? Temmuz ayında artık hava sıcaklıkları yükselmeye başlayacak, ama bunun dışında şöyle bir şey var. İç kesimlerde temmuz ayında da zaman zaman kırk ikindi tarzı yağmurlar meydana gelebilir, yani konveksiyonel yağışlar meydana gelebilir. Ama asıl ısınmayı ben ağustos ayından itibaren bekliyorum. Ağustos ve eylül adeta bizi kavuracak. Dolayısıyla son yılların belki en sıcak ağustos ve eylül ayını yaşayabileceğiz diye de düşünüyorum" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading