Yandex Metrica

Büyükşen çifti cinayetinde flaş tahliye kararı

Büyükşen çifti cinayetinde flaş tahliye kararı

Konya'da 3 yıl önce öldürülen Necla Büyükşen ve Metin Büyükşen çifti cinayetiyle alakalı olarak tutuklanan Afgan çoban, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Genel

23.01.2024, 18:10

Konya'nın Karatay ilçesinde bundan 3 yıl önce öldürülen 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki eşi Metin Büyükşen cinayetiyle ilgili tutuklanan Afgan çoban Abdulhamid Uzbek, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

O DÖNEM ÇİFTLİKTE ÇALIŞMIŞTI

Soruşturmayı devam ettiren jandarma ekipleri, olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen, cinayetin gerçekleştiği dönem, Abdullah Başdemir’in  çiftliğinde çobanlık yapan ve daha sonra Konya’dan Ankara’ya giden Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek’i, çobanlık yaptığı çiftlikte gözaltına aldı. Konya’ya getirilen Uzbek, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, basın mensuplarının ‘Siz mi öldürdünüz?’ sorusuna “Yanlış ağabey, Allah korusun” diye yanıt verdi. Uzbek, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ederken Abdulhamid Uzek, bugün adli kontrol şartıyla tahliye oldu, tutuklulardan Mustafa Okşen ise 17 Ağustos günü tutuklu bulunduğu cezaevinde geçirdiği rahatsız sonucuhayatını kaybetti. Diğer şüpheliler Abdullah Başdemir, Esra Taş ve Zekeriya Okşen’in de tutukluk hallerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading