Yandex Metrica

Büyükelçilerin geri adım atması Rus basınında manşetlerde

Büyükelçilerin geri adım atması Rus basınında manşetlerde

Türkiye'nin bağımsız yargısını hedef alan büyükelçilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu karşısında Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine atıf yaparak 'içişlerinize karışamayız' mesajıyla geri adım atması Rus basınında geniş yankı buldu.

Genel

23.01.2024, 22:00

Gezi olaylarının baş aktörlerinden Osman Kavala’nın serbest bırakılması için ortak bildiri altına imza atan ve aralarında ABD'nin bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini "istenmeyen adam” etmesinden sonra geri adım attı. 

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN MEYDAN OKUDU'

Bu gelişme dünya basınında geniş yer bulurken, Rus basını da büyükelçilerin Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında geri adım atmasını manşetlere taşıdı. Rus Kommersant gazetesinin haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı'ya zor bir seçim sunduğuna dikkat çekilerek "Zorluğu kabul edin ya da Türkiye ile doğrudan karşı karşıya gelmekten kaçının." ifadeleri kullanıldı. Yine aynı haberde, Erdoğan'ın meydan okuduğu 10 ülkenin ise buna göre dize geldiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla Türkiye'nin, bildiri karşısındaki kararlı duruşunun sonrasında geri adım atmak zorunda kalan on büyükelçi, geçtiğimiz gün Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesini işaret ederek, "İç işlerinize karışmayız." dedi. 

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

'ÜLKESİNİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALEYE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİNİ AÇIKÇA BELİRTTİ'

Rus medyasının önde gelen yayın organlarından Kommersant gazetesi, konuya ilişkin gelişmelere yer verdi. "Recep Tayyip Erdoğan tüm savaşı üstlendi" başlığıyla verilen haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı ile ilişkilerde bir 'kırmızı çizgi' olarak nitelendirdiği ülkesinin iç işlerine müdahaleye müsamaha göstermeyeceğini açıkça belirtti." ifadeleri kullanılırken, Erdoğan'ın Batı'ya zor bir seçim sunduğuna dikkat çekilerek, bunların "Zorluğu kabul edin ya da Türkiye ile doğrudan karşı karşıya gelmekten kaçının." olduğu kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading