Yandex Metrica

Sitede Ara

Bulgar turistler Edirne esnafını güldürdü! Kişi başı 500 euro harcıyorlar

Bulgar turistler Edirne esnafını güldürdü! Kişi başı 500 euro harcıyorlar

Edirne'ye sınır olan komşu ülke Bulgaristan'dan gelen turistler döviz kurunun artmasıyla ülkeye akın etti. Kişi başı 500 euro harcayan Bulgarların ülkeye döviz bırakmasından esnaf memnun.

Genel

23.01.2024, 18:19

Türkiye'de döviz kurlarının artmasıyla Bulgaristan ve Yunanistan'dan çok sayıda turist, alışveriş için Edirne'ye geliyor. Pandemi sonrasında sayıları her geçen gün artan Bulgar ve Yunan turistler, ülkelerinden düzenlenen alışveriş turları otobüsleri ve araçlarıyla kente geliyor. 

Alışveriş merkezleri, sokak aralarındaki mahalle bakkalı ve kasaplarına kadar alışveriş yapan turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler ise kent pazarları oluyor. 

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

HAFTA SONU 12 BİN BULGAR, YUNAN TURİST GELİYOR

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'ye alışveriş için 12 bin civarında turist geldiğini vurgulayarak, haftaiçi bu rakamın 6-7 bine düştüğünü sözlerine ekledi. 

Turistlerin Edirne'den her ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildiren Zıpkınkurt, inşaat malzemesi bile alındığını ifade etti. 

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

FİYAT TARİFESİ 

Pandemi sonrası Pazarkule Sınır Kapısı'nın açılmasıyla Yunan turist sayısında artış olduğunu belirten Zıpkınkurt, Yunanların, Bulgarların aksine gıda ürünlerini tercih etmediklerini bildirdi. 

Esnafa uyarıda bulunan Zıpkınkurt, yerli müşteriyle yabancı müşteriye farklı fiyat tarifesi uygulanmaması gerektiğini söyledi. 

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

TOPTAN SATIN ALIYORLAR 

Edirne'de kurulan kent pazarında kadın ve erkek kıyafetleri satan esnaftan İrfan Doğan, özellikle alışveriş için gelen Bulgar turistin, tezgahından kıyafetleri toptan aldığını belirtti. 

Bulgar turistler bol bol alışveriş yapıyor diyen Doğan, Bulgar turistin parası değerlendi ondan dolayı daha ucuza alışveriş yapıyorlar ifadelerini kullandı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading