Yandex Metrica

Bu meslekten olanlara kötü haber! Eğitim zorunluluğu getirildi

Bu meslekten olanlara kötü haber! Eğitim zorunluluğu getirildi

'Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre 16 mesleğe daha belge zorunluluğu getirildi.

Genel

23.01.2024, 18:34

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ'e göre, iş kazaları açısından tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfına giren mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. 

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

16 YENİ MESLEK EKLENDİ

Bu meslekler yayınlanan tebliğe göre, ahşap mobilya ile ayakkabı imalatçıları, baca yağlı kanal temizleme personeli, boyama operatörü, elektrik dağıtım şebekesi test görevlisi, güzellik uzmanı, kesimci (ayakkabı), kuaför, mobilya döşemecisi, raylı sistem araçları elektrik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları elektronik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları mekanik bakım ve onarımcısı, raylı sistemler sinyalizasyon bakım ve onarımcısı, saraciye imalatçısı, sayacı, zeytinyağı üretim operatörü meslekleri olarak belirlendi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

BELGESİ OLMAYANLAR DİKKAT 

Adı geçen bu meslekleri yapanlar belgeye sahip değillerse bugünden itibaren 12 ay sonra çalıştırılamayacak. 

Bu kapsamda denetimler iş müfettişleri tarafından yapılacak. Tebliğ hükümlerine uymayanlara idari para cezası uygulanacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading