Yandex Metrica

Böyle tesadüf görülmedi! 5 marketin indirimi 'pes artık' dedirtti

Böyle tesadüf görülmedi! 5 marketin indirimi 'pes artık' dedirtti

Dövizdeki düşüşün ardından zincir marketler de indirime gitmeye başladı. 5 marketin indirimi 'Tesadüfün böylesi!' dedirtti. Farklı markaları aynı fiyattan satan marketler, sanki sözleşmiş gibiydiler.

Genel

23.01.2024, 18:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalarla birlikte dövizde sert bir düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra etiketlerdeki fahiş fiyatların bir an önce değişmesi ve hızlıca indirime gidilmesi gerektiğini ifade etmişti. Fiyatlarda indirime gitmeyenlere ağır cezalar verileceği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak veren ve birçok zincir market yüzde 10-30 arasında indirim yaptıklarına dair açıklamalar yaptı. Peki hangi üründe indirim var? Marketler tek tek dolaşıldı. Temel gıda ürünlerinde indirime gidilmediği ortaya çıktı.

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

5 MARKETTE YAĞ AYNI FİYAT

Sabah gazetesinin derlediği habere göre; her biri farklı markayla satışa sunulan 5 markette, beş litrelik yağ fiyatları 'tesadüfün böylesi' dedirtti. Migros'ta Migros, A101 Vera, BİM Sole, Şok Evin ve CarrefourSA'da Carrefour markalı Ayçiçek yağları 109 TL'den satışa sunuluyor.

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

YOĞURT FİYATLARI DA AYNI

Vatandaşların da büyük tepki gösterdiği fiyat benzerliği sıvı yağ ile de sınırlı değil. Bu marketlerin özel markalı süt ürünlerinde de benzer fiyat hareketleri var. BİM'in Dost, Migros'un Migros, Şok'un Mis ve A101'in Birşah markalı 3 kilogramlık yoğurtları 29.90 TL ile kuruşu kuruşuna aynı fiyattan satılıyor.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

PİRİNÇ DE AYNI FİYAT

Mesela Migros markalı 2.5 kilogramlık Gönen baldo pirinç 31.50 TL'den satışa sunulurken, aynı pirinci CarrefourSA da kendi markasıyla, aynı fiyattan satışa sunuyor. Farklı marketlerde farklı etiketlerle fiyatların birebir aynı olmasının rekabete aykırı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bunun tekelciliğe girdiğini vurguluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading