Yandex Metrica

Sitede Ara

Bodrum'da susuzluk tehlikesi! Mumcular Barajı yüzde 10'un altına düştü

Bodrum'da susuzluk tehlikesi! Mumcular Barajı yüzde 10'un altına düştü

Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 10'un altına düşünce hem tehlike çanları çalmaya başladı hem de tarihi kalıntılar yüzeye çıktı.

Genel

23.01.2024, 18:00

Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'nda yüzde 10'luk seviyenin altına düştüğü, suyun Geyik Barajı'ndan sağlandığı bildirildi. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

TARİHİ KALINTILAR VE ESKİ KARA YOLU GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 13 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Mumcular Barajı'ndaki su seviyesi oldukça düştü ve hâl böyle olunca 1955'te yapıldığı ve o yıllarda Ege Bölgesi'nin kiremit ihtiyacını karşıladığı kaydedilen fabrikanın kalıntıları ile eski kara yolu gün yüzüne çıktı.

Kalıntılar, bölgeye gelen bazı tatilciler ve yöre halkının da ilgisini çekti. Ziyaretçiler, alanı fotoğraflamayı ihmal etmedi.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdür Yardımcısı Ali Tekkaya, çok büyük bir bölümü kuruyan barajın bulunduğu alanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iklim değişikliğini son derece acı şekilde yaşadıklarını dile getirdi.

Bodrum için önemli olan barajda su seviyesinin yüzde 10'un altına gerilediğini ifade eden Tekkaya, eski kara yolunun da yeniden gün yüzüne çıktığını söyledi. Tekkaya, Bodrum genelinde 36 kuyunun su kesmiş durumda olduğunu ve şu anda yaklaşık 150 bin kişinin su kaynağını kaybetmiş durumda olduklarına dikkat çekti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading