Yandex Metrica

Bir imar tuhaflığı daha! Sokağı bölen türbe

Bir imar tuhaflığı daha! Sokağı bölen türbe

Manisa'da bir türbe bulunduğu konum itibariyle şaşkınlık yaratıyor. Mahallenin imara açılmasıyla apartmanların arasına sıkışan türbe sokağı ikiye bölüyor.

Genel

23.01.2024, 18:15

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bir türbe görenleri şaşırtıyor. Apartmanların ortasında kalan ve bulunduğu sokağı ortadan ikiye bölen türbe mahalleli için bazen kolaylık zaman zaman da zorlukları beraberinde getiriyor.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

MAHALLE İMARA AÇILINCA TÜRBE APARTMANLARIN ARASINDA KALDI

Türbe Şehzadeler ilçesi Ege Mahallesi'ndeki Sevinç Sokak'ta bulunuyor.  Türbede Manisa ermişlerinden olduğu belirtilen Terzizade Ahmed Efendi'nin medfun olduğu ifade ediliyor. 

Ege Mahallesi imara açılınca 17'nci yüzyılda yaşadığı söylenen Terzizade Ahmed Efendi Türbesi, apartmanların arasında kaldı. Bulunduğu sokağı ikiye bölen türbeyi ilk kez görenler şaşkınlık yaşatıyor.

manisa sokagı bolen turbe

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

'MAHALLE SAKİNLERİ ALIŞTI'

 Her cuma günü ziyarete gelenler de türbe başında dua ediyor.  Durum tuhaf olsa da mahalleli de zamanla alışmış, konuya olumu tarafından bakıyorlar.

Mahalle sakinlerinden Muazzez Aydın "Türbe sayesinde evlerimizi tarif etmek kolay. Cuma günleri dua etmeye gelen çok oluyor " ifadelerini kullanıyor. 

Mahalleye 6 ay önce taşındığını ve türbenin bulunduğu Sevinç Sokak'ta oturduğunu belirten Nevzat Çakar ise, "Aslında çok güzel. Sokağı tarif etmede işime çok yarıyor. Misafirlerim geldiği zaman, ilk gördüklerinde önce şaşırıyorlar. Biz de ilk gördüğümüzde şaşırmıştık" dedi. 

manisa sokagı bolen turbe

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading