Yandex Metrica

Berhan Şimşek'e iki yıl hapis isteniyor

Berhan Şimşek'e iki yıl hapis isteniyor

Eski CHP Milletvekili ve aynı zamanda oyuncu olan Berhan Şimşek hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik sözleri nedeniyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Genel

23.01.2024, 17:38

Eski CHP Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek hakkında, 22 Ocak'ta katıldığı bir televizyon kanalında bazı kamu görevlilerine yönelik kullandığı "militan" ifadesi sebebiyle "Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini yargı organlarını alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Berhan Şimşek'in "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan, alınan kararları görüyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

İddianamede, Valiler, kaymakamlar ve yargıçların Türkiye Cumhuriyetinin yürütme ve yargı organlarını temsil eden kişiler oldukları ifade edilerek, vali, kaymakam ve yargıçların Anayasa ve kanunlara uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti adına çalıştıkları, bu sıfatları haiz kişilere "militan" denmesinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve devletin yargı organlarının illegal bir idari örgütlenme olarak algılanmasına sebebiyet vereceği kaydedildi.

İddianameyi kabul eden İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 8 Şubat 2022'de yapılmasına karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading