Yandex Metrica
SON DAKİKA
Benim vergimle soykırım yapma

Benim vergimle soykırım yapma

İsrail barbarlığı, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri'nde de protesto ediliyor.

Genel

23.01.2024, 17:29

İşgalci İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamlarına yönelik protestolar sürüyor. Siyonist yönetimin en büyük destekçisi ABD'de halk sokaklara çıkarak eylem yaptı. Beyaz Saray'ın İsrail'e desteğini kesmesini isteyen eylemciler, "Ödediğim vergilerin soykırımcı İsrail'e yardım olarak gitmesini istemiyorum" mesajı verdi.     

New York'taki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan yüzlerce Filistin destekçisi, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs ile Gazze'ye saldırılarına tepki gösterdi. Manhattan 2. Cadde'deki Başkonsolosluk binası önünde toplanan göstericiler, özgür Filistin çağrısı yapan ve işgal altındaki Doğu Kudüs ve Gazze'de devam eden İsrail saldırılarının sona erdirilmesine yönelik pankartlar taşırken, New York polisi (NYPD) İsrail Başkonsolosluğunun çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Göstericiler adına konuşan aktivist Lamis Deek, "Amerika'nın biz Filistinlilere yapılan soykırımı fonlamaktan vazgeçmesini istiyoruz. Bu uluslararası hukuka göre illegaldir. Uluslararası Suç Mahkemesi tarafından yapılan savaş suçları soruşturması esnasında bile İsrail askeri müdahaleye devam edebiliyor. Uluslararası toplumu umursamıyor." ifadelerini kullandı.

ABD'de New York'un dışında, Atlanta, Houston ve Los Angeles'taki İsrail başkonsolosluklarının önünde de geniş katılımlı protestolar düzenlendi. Dearborn, Dallas, Baltimore başta olmak üzere birçok şehirde Filistin'e destek gösterileri organize edildi.

ABD'Lİ YAHUDİLER: İSRAİL'E YARDIMI KESİN 

Yahudi Amerikalılardan oluşan "If Not Now" adlı sivil toplum kuruluşu da İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini sonlandırması ve ABD'nin İsrail'e yardımlarını kesmesi çağrısıyla imza kampanyası başlatan organizasyonlar arasında yer aldı.

İnternet sayfalarında, "İsrail işgalini sona erdirmek ve Amerikan Yahudi toplumunu dönüştürmek için bir Yahudi hareketi inşa ediyoruz." mottosunu paylaşan kuruluş, başlattığı imza kampanyası için şöyle çağrıda bulundu:

"ABD askeri fonlarıyla milyarlarca dolar finanse edilen İsrail hükümeti, Filistinli çocukları alıkoyuyor, Filistin topraklarını çalıyor ve Filistinlilerin evlerini yıkıyor. Bugün Kongre üyenize bir mektup yazıp, vergi paralarınızın İsrail'in işlediği insan hakları ihlallerinde kullanılmaması için onları 'Filistinli Çocuklar ve Aileler Yasasını' imzalamaya çağırın."

MÜSLÜMAN TOPLUMDAN BIDEN'A UYARI

ABD'de Müslüman sivil toplum kuruluşlarının çatı organizasyonu olan ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO), Başkan Joe Biden’ı, İsrail’in Filistinlilere soykırım uygulamasına "yeşil ışık yakmak" ile suçladı. USCMO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Biden, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımına yeşil ışık yakıyor, İsrail’in apartheid ve savaş suçları konusunda da Amerikalıları manipüle ediyor” ifadesi kullanıldı.

USCMO’nun, Biden ve yönetiminin “ölüm makinesi İsrail’e” göz yumduğu için derin üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadığı vurgulanan açıklamada, Biden’nın, selefi Donald Trump’a karşı, ABD’nin insan haklarına ve demokrasiye bağlılığını yenileme taahhüdü ile iktidara geldiği hatırlatıldı.

Biden’ın İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı tutumu keskin bir dille eleştirilen açıklamada, “Biden, Filistin’in esas sahibi yerli halka karşı savaş suçu işleyen İsrail’e yardım ve yataklık etme söz konusu olduğunda, ikiyüzlü Amerikan dış politikasının zaten düşük olan değerini kesinlikle daha da değersizleştirdi.” denildi.

Açıklamada, İsrail'in uyguladığı soykırıma ABD vatandaşlarından toplanan vergilerle destek verildiğine dikkat çekilerek, “İsrail hükümeti tarafından gerçekleştirilen tüm bu zulümler, Biden’ın tamamen çatallaşmış dilini hatta ABD'nin insan hakları merkezli dış politika canavarını açığa çıkardı” ifadesine yer verildi. Amerikalı Müslümanların bildirisinde İsrail’in Filistin’de 9 günde işlediği insanlığa karşı suçlara örnek olarak şunlar sıralandı:

  • Gazze’de 63’ü çocuk ve 36’sı kadın olmak üzere toplam 217 Filistinli katledildi, 1,500 kişi yaralandı.
  • 450 civarı bina bombalandı, 52 bin Filistinli yerinden edildi.
  • İşgal altındaki Batı Şeria’daki gösteriler sırasında 26 Filistinli öldürüldü, yüzlercesi gözaltına alındı.
  • En az 7 hastane ve 9 tıbbi klinik hedef alınarak 2 doktor şehit edildi. Gazze’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapılan tek merkez bombalandı.
  • Associated Press ve Al-Jazeera başta olmak üzere uluslararası medyanın bulunduğu Al-Jalaa binası ABD yapımı bomba ile yıkılarak bölgeden haber akışı engellendi, ayrıca dünya basınına İsrail’in dokunulmaz olduğu mesajı verilmek istendi.
  • Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 41 eğitim binası hasar gördü, Filistinli çocuk ve ailelerin sığındığı 50 okulun yakını özellikle bombalanarak terör havası oluşturulmak istendi.
  • Gazze’nin tek elektrik tesisinin yanı sıra 1,9 milyon nüfusun içme suyunu etkileyecek su tesisleri ve gıda dükkanı ile marketler bombalandı.
  • İsrail, Gazze’de şimdiye kadar sivillerin yaşadığı 132 konut, 621 apartman ve 316 evi bombaladı, 6 binden fazla eve de zarar verdi.

ABD yönetiminin, bütün bu olanlara karşı İsrail’e 735 milyon dolarlık güdümlü füze satışı gerçekleştirdiğinin ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, ayrıca ateşkes çağrısı yapan 3 ayrı BM Güvenlik Konseyi kararının da ABD tarafından engellediğinin altı çizildi. Açıklamada, “Biden, korkunç insanlık dışı eylemler, hırsızlık ve kanlı baskılarda, (İsrail'in) özgürlüğünü savunma hakkı olduğu yanılsaması için Amerikan halkını ve dünyayı kandırmaya çalışıyor. Kimseyi kandıramaz” denildi.

BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRDÜLER

Protestolar sürerken İsrail ordusu Gazze'ye saldırıları durdurmadı. Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarda son 12 saatte 3 Filistinli daha hayatını kaybetti. Gazze'nin merkezindeki 'Saraya' kavşağı yakınlarındaki apartman dairesine yönelik füzeli saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti, 2 Filistinli yaralandı. Bombalar Gazze güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerini de hedef aldı. Refah'da bir hayır kurumunun merkezinin bulunduğu bina vurulurken, Siyonist barbarların altyapıyı ve Filistinlilere ait arazileri de hedef alması dikkat çekti. İsrail güçleri, denizden de Han Yunus kentine saldırı düzenledi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Gazze batısındaki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir evi üç roketle bombalayan katiller, Kudüs'ün Sesi adlı yerel radyoda çalışan gazeteci Yusuf Ebu Hüseyin'i şehit etti.  Ebu Hüseyin adlı gazetecinin ölmesiyle Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 221'e yükseldi.

Savaş uçakları ayrıca Gazze'nin kuzeyinde Cibalya Mülteci Kampı'nın batısında yer alan bir evi bombaladı, saldırının etkisiyle çevre bölgelerdeki yerleşimlerde büyük hasar meydana geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading