Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bedri Baykam, Hulki Cevizoğlu'nu Atatürkçülükten aforoz etti!

Bedri Baykam, Hulki Cevizoğlu'nu Atatürkçülükten aforoz etti!

CHP'li ressam Bedri Baykam, CNN Türk ekranında Kılıçdaroğlu'nu eleştiren gazeteci Hulki Cevizoğlu'nu adeta Atatürkçülükten aforoz etti.

Genel

23.01.2024, 18:09

CHP'li ünlü ressam Bedri Baykam, CNN Türk ekranlarında Kılıçdaroğlu ve ekibini eleştiren gazeteci Hulki Cevizoğlu'nu topa tuttu. Cumhuriyet gazetesindeki son yazısında Cevizoğlu'nu yıllardır 'Atatürkçü' olarak tanıdığını belirten Baykam, son zamanlardaki tavırlarıyla bu çizgiden uzaklaştığını iddia ettiği Hulki Cevizoğlu'nu 'artık safını seçmeye' davet etti. 

Yazısında 'yeni' CHP yönetiminin HDP ile flörtüne yahut partiye yön veren '10 Aralık Hareketi'nin ne anlama geldiğine değinmeyen Baykam, hükümeti devirebilmek için yurtdışındaki odaklardan destek bekleyen Kılıçdaroğlu'nu 'Atatürkçülük' kisvesi altında savunmaya soyundu. 

Cevizoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu ekranda eleştirirken sarf ettiği kelimeleri de saydığı gözlenen Baykam, yazısında şu cümlelere yer verdi: "Hulki Bey, aşağı yukarı dakikada 140 kelime telaffuz ederek jet hızıyla sanki bir düğmeye basılınca orta yere dökülen cümleleriyle izleyicileri ablukaya alıyor ve kendi düşünce-yorum dünyasının içine, neye uğradıklarına şaşırarak girdaba kapılır gibi düşmelerini sağlıyor. 

Durum şu: Son 25 yılda, Atatürkçü her kurumdan büyük önderin düşünce sistemini en kapsamlı şekilde ele alan ve savunan isimlerden biri olduğu için onca alkış ve ödül toplayan Cevizoğlu, o günlerin “en ödünsüz, muhalif, Atatürk milliyetçisi, demokrat, güvenilir” isimlerinden biriydi. Şimdi ise kendisini dinlerken neden kulaklarıma inanamadığımı size anlatmak kolay değil." 

Yazının tamamını okumak için >tıklayın.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

BEDRİ BAYKAM BU SÖZLERE ALINDI!

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading