Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebekler artık araba koltuğunda sıkılmayacak! Bebeğin huzursuzluğunu yapacağınız uygulamalarla önleyebilirsiniz!

Bebekler artık araba koltuğunda sıkılmayacak! Bebeğin huzursuzluğunu yapacağınız uygulamalarla önleyebilirsiniz!

Araba yolculuğu çoğu bebek için sakinleştirici etki yapsa da bazı bebekler özellikle araba koltuğuna yatırıldıkları an ağlamaya başlar. Kemerlerinin bağlanması ve hareket etme özgürlüklerinin kısıtlanması bu durumun en büyük sebebi. Bebeği araba koltuğunda iken sakin tutmak ve stres yaşamadan araba kullanabilmek için bazı önlemler alabilirsiniz. İşte detaylar...

Genel

28.03.2024, 11:49

Bebekler araba koltuğunda nasıl sakin tutulur? Araba koltuğuna binen bebek neden huzursuz olur? İşte cevaplar...

Yenidoğan ve uykuya dalmakta güçlük çeken bazı bebekler arabaya bindikleri an susar ve kısa sürede uyur. Bazı bebekler ise tam tersi araba koltuğuna yatırılır yatırılmaz çığlığı basar. Çünkü emniyet kemeri yüzünden özgürce hareket edemeyip rahatsız olur. Tabi özellikle araba kullanırken arkadan sürekli ağlama sesi gelmesi ebeveyne büyük bir stres yaşatır. 

Bugün iki sefer iptal edilmişti! THY ile yolculuk yapacaklara duyuru:... Haberi Görüntüle

HER AĞLAMADA KUCAĞA ALMAYIN

Bu krizi yönetebilmek için bazı anne babalar çocuğu kucağına alır ki bu aslında can güvenliği için oldukça tehlikeli. Ayrıca bu durum her ağlamada kucaklanan bebeğin koltuğuna alışma sürecine vurulan bir balta niteliğinde. Peki araba koltuğunda huzursuzluk yaşayan bebek nasıl sakinleştirilir? 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

ARABA KOLTUĞU İLE BAĞINI GÜÇLENDİRİN

Bebeğin, koltuğu ile ilişki kurması ve koltuğunu sevmesi çok önemli. Bunun için koltuğu eve çıkarıp bebeğin evde onun üzerinde oturmasını ve oyun oynamasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle evde koltuğa alışınca, arabada da üzerinde oturmaktan rahatsızlık duymasının önüne geçmiş olursunuz. 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

SADECE ARABADA OYNAYACAĞI OYUNCAKLARI OLSUN

Araba oyuncakları satın almak da çok etkili bir yöntemdir. Sadece arabada oynayacağı yumuşak ve güvenli oyuncakları yanınızda bulundurun. Bu oyuncakları severse yol boyunca stres yaşamamanız kuvvetle muhtemel. 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

ARABA TAVANINDAN AŞAĞI DOĞRU OYUNCAK ASIN

Bebeğin yüzünün dönük olduğu koltuğa tarafa arabanın tavanından aşağıya doğru hafif oyuncaklar asabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, oyuncakların sert olmaması ve çocuğun eliyle ulaşabileceği mesafede bulunması. 

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

BAKTIĞI YÖNE RESİM VEYA AYNA ASABİLİRSİNİZ

Bebeğin yüzünün baktığı yöne ilgisini çekecek bir resim asmak da işe yarayabilir. Bu resim genellikle siyah, beyaz, kırmızı ve koyu renklerden oluşmalı. Arada resmi değiştirmek ise bebeğin ilgisini daha canlı tutar. Yine yüzünün dönük olduğu yere ayna takmak da bebeği sakinleştirebilir. 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

NİNNİLER BEBEĞİ SAKİNLEŞTİRİR

Arabada ninni veya bebekler için hazırlanmış müzikleri dinlemek de çocuğu sakinleştirecektir. Ya da yola çıkmadan “beyaz gürültü” içeren bir cd satın alıp seyir halindeyken bebeğe dinletebilirsiniz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading