Yandex Metrica

Sitede Ara

Bayburt'ta Demirözü Barajı'nda sular çekildi

Bayburt'ta Demirözü Barajı'nda sular çekildi

Bayburt'ta azalan yağışlar ve aşırı sıcakların yarattığı kuraklık sebebiyle, şehrin başlıca tarımsal su kaynaklarından Demirözü Barajı'nda su 20 metre çekildi. 

Genel

23.01.2024, 17:47

Bayburt'ta yaşanan kuraklık nedeniyle Demirözü Barajı'nda 20 metrelik su çekilmesi görüldü. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Demirözü'nde inşa edip, 2003 yılında hizmete aldığı ve bulunduğu bölgede ortalama 110 bin dekar kadar tarım arazisine su sağlayan baraj kuraklığın yüzünden 20 metre kadar çekildi.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

TARIMSAL ALANDA SIKINTI YARATMADI

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, AA'ya yaptığı değerlendirmede, barajdaki su miktarının kış döneminde tam kapasite dolu olduğunu ancak kuraklık sebebiyle ciddi miktarda azalttığını dile getirdi. Söz konusu su çekilmesine rağmen ilçede tarımsal alanda bir sıkıntı ortaya çıkmadığını ifade eden Gürer, "Dünyada, ülkemizde var olan kuraklık ilçemizde de baş göstermeye başladı. Fakat stratejik bir yatırım olduğu için bu çekilmeye rağmen, barajımızın büyüklüğü nedeniyle suyumuz şu anda tarımsal ve turizm faaliyetleri için yeterli durumda." dedi.

Vatandaşlara da su tüketimi konusunda dikkatli olmasları yönünde çağrıda bulunan Gürer, şunları kaydetti: "Şu anda bir sorunumuz yok ama uzun vadede suyun tasarruflu kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Kıyıdan yaklaşık 20 metre civarında bir çekilme var. Bunun daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü bölgemizde suya ihtiyacı olan ürün çeşitliliğimiz bir hayli fazla. Özellikle şeker pancarı eken çiftçilerimiz eylül sonuna kadar sulama yapıyor. Bu sebeple 10 metre dolayında bir çekilmenin daha yaşanacağını ön görüyoruz."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading