Yandex Metrica
SON DAKİKA
Batı'dan Doğu'ya seçim göçü başladı! Milyonlarca vatandaş oy kullanmak için yola çıkıyor

Batı'dan Doğu'ya seçim göçü başladı! Milyonlarca vatandaş oy kullanmak için yola çıkıyor

Seçimlere son 2 gün kala milyonlarca vatandaş oy kullanmak için yola çıkıyor. Batı'dan Doğu'ya başlayan bu büyük seçim göçünde biletlerin çoğunun tükenmesinin ardında ek seferler koyuldu.

Genel

23.01.2024, 20:52

Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlere son iki gün kala başlayan seçim göçü ile milyonlarca vatandaş memleketlerine doğru yola çıktı. Otobüs, uçak ve tren biletlerini tükenmesinin ardında ek seferler düzenlenmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerden Anadolu'ya yapılan bu göç ile binlerce öğrencinin yanısıra depremzede vatandaşlarda memleketlerine doğu yola çıktı.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

BİNLERCE OTOBÜS YOLA ÇIKIYOR

En fazla deprem bölgesine yolculuk olduğunu söyleyen yetkililer şehir değiştirenler arasında en çok seyahat edenler arasında aileleri başka şehirde olup çalışmak için batıya gelenler olduğunu açıkladı. Yaşanan bu seçim göçü ile ilgili açıklama yapan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan şu ifadeleri kullandı:


“Türkiye’nin her bölgesinden hareket olacak. Ancak en fazla deprem bölgesine gidiş var. Doğu illerine de benzer bir talep yaşanıyor. Böyle bir talep görmedik daha önce. Normalde İstanbul’dan 1000-1200 otobüs çıkış yapar günlük ama bu sayı 2 bin 500’ü bulacak. Tüm partiler 39 ilçede toplamda 3.500-4.000 otobüs kiraladı. Binlerce otobüs cuma ve cumartesi yola çıkacak İstanbul’dan. Çalışanlar ve depremzedeler memleketlerine giderken erkenci yazlıkçılar da İstanbul’a geliyor. Ek seferler koyduk. Tüm biletler satıldı. Bakanlık da izin verdi. Aynı bayramlardaki gibi belge eksikliği olan otobüslere ceza yazmayacak polis. İstanbul’dan doğu ve güney illerine, Karadeniz’e ve Mersin’e binlerce otobüs gidecek.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading